Gradska hronika

Pirotski kačkavalj Mlekarske škole na Međunarodnom sajmu hrane u Torinu

Mlekarska škola je uz 13 autentičnih proizvođača prehrambenih proizvoda iz cele Srbije odabrana da predstavlja našu zemlju na Međunarodnom sajmu hrane u Torinu, koji se održava od 20-24.9.2018. godine.

Ova škola iz Pirota učestvovaće prezentovanjem pirotskog kačkavalja na prestižnom međunarodnom događaju posvećenom hrani i gastronomiji „Terra Madre/ Salone del Gusto“. „Salone del Gusto“ nije samo najveći događaj na svetu posvećen hrani koja je održiva, kvalitetna i plod tradicionalnog znanja i iskustva gde učestvuje na hiljade izlagača, već je i prilika da se upoznamo sa poslednjim saznanjima i razmišljanjima o hrani zahvaljujući desetinama seminara i susretima proizvođača iz celog sveta. Tema i geslo ovogodišnjeg gastronomskog festivala je „Hrana za promenu“ sa naglaskom na uticaj hrane na zdravlje i životnu okolinu, kaže direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević.


Festival je bijenale međunarodne organizacije „Slow food“ koja okuplja više od 160 zemalja i koja afirmiše internacionalne proizvođače, zajednice, kuvare, a posetioci će moći da uživaju u dobroj, izvornoj i kvalitetnoj hrani. „Terra Madre/ Salone del Gusto“ se održava svake druge godine, a ove godine organizator predviđa najmanje 400 000 posetilaca u toku pet dana trajanja manifestacije.
Samim pozivom na ovaj festival, i svrstavanjem u red najznačajnijih promotera Srbije, Mlekarska škola je potvrdila zavidan nivo kvaliteta i poštovanje imena i renomea, ne samo kod nas, već i van granica naše zemlje. Štand Mlekarske škole, pored brendiranog pirotskog kačkavalja, obogatiće i peglana kobasica i etno-proizvodi u saradnji sa firmom „Boem“ i Turističkom organizacijom Pirot.
Ogromno priznanje za Mlekarsku školu i grad Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker