Lokalna samouprava

Pirotski kačkavalj Mlekarske škole, etnobrend godine

Juče, 8.6.2021.godine, je u Beogradu u restoranu „Kod dvoglavog orla“ zadužbine Krsmanovića, upriličena tradicionalna manifestacija „Etnobrend godine“. Ovu manifestaciju organizuje ekonomski portal Privredni.rs u saradnji sa Zadružnim savezom Srbije i uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U prisustvu predstavnika ministarstva poljoprivrede, zadružnog saveza , značajnih privrednih subjekata, ambasadora Kazahstana i mnogih drugih zvanica predstavljeni su najznačajniji brendovi republike Srbije. Svoje mesto u kategoriji robnih brendova u grupi mleko i mlečni proizvodi našao je i proizvod mlekarske radionice Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, Pirotski kačkavalj.


„Ovo je nagrada koja je jedna u nizu potvrda održanja standardnog vrhunskog kvaliteta naših proizvoda. U ovaj proizvod je utkana mladost i energija učenika koji izučavaju tajne ovog zanata, iskustvo radnika radionice i znanje predmetnih nastavnika. Kada se tome doda vrhunski kvalitet sirovine, mleka sa obronaka Stare planine, dobijamo jedan proizvod koji je prepoznatljivog kvaliteta i koji širi gastronomsku klulturu pirotskog kraja i cele Srbije. Još jedno od značajnih priznanja u nizu koja nam prijaju i imponuju, ali koja nas još više obavezuju da budemo još bolji i predaniji u radu. Jer bez predanog rada i posvećenosti nema ni rezultata.“ – rekao je direktor Mlekarske škole, Nenad Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker