Obrazovanje

Pirotski gimnazijalci na Danu frankofone karijere u Nišu

Učenici bilingvalnih odeljenja trećeg i četvrtog razreda Gimnazije Pirot, sa svojim odeljenjskim starešinama Ivicom Panićem i Aleksandrom Zdravković, članom tima za bilingvalnu nastavu Ljubomirom Milanovićem, lektorkom Elizom Pere i direktorkom škole Ivanom Kostadinović, posetili su danas Sajam profesionalne orijentacije “Moja frankofona karijera”, koji se održava u Nišu. Na Filozofskom fakultetu goste su najpre pozdravili dekanica Natalija Jovanović, direktor Francuskog instituta iz Beograda, Stanislas Pere, prodekan za nastavu Francuskog jezika na Filozofskom fakultetu u Nišu, Ivan Jovanović i Monika Damjanović, direktorka Francuskog instituta iz Niša.

Učenici su prisustvovali različitim zanimljivim i korisnim radionicama i predavanjima: Kako naći posao danas; Kako se pripremiti za javni nastup i osloboditi se od  stresa pre ispita, prezentacije ili razgovora za posao; Važnost soft skills-a u karijeri i kako ih steći; Speed Job dating; Prezentacije stipendija Campus France i programa dvostrukih diploma i radne prakse na Azurnoj obali, Departmana za francuski jezik i književnost u Nišu; Moja profesionalna orijentacija i dr.

Radionice, prezentacije i predavanja realizovali su stručnjaci sa Francuskog instituta iz Beograda, profesori sa Departmana za francuski jezik Filozofskog fakulteta u Nišu, kao i stručnjaci iz kompanija  Tigar Tajers Mišlen, Berlitz i dr.

Prilikom ove posete potpisan je i Sporazum o saradnji između Francuskog instituta, Grada Pirota, Tigar Tajersa, Gimnazije Pirot, OŠ “Vuk Karadžić” i OŠ “8.septembar”. U ime Francuskog instituta sporazum je potpisao direktor Stanislas Pere, u ime Grada Pirota -Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine Grada i u ime Gimnazije- Ivana Kostadinović, direktor škole. Podrška ovih institucija u realizaciji bilingvalnog programa  naše škole,   izuzetno je značajna. Saradnja se nastavlja, na radost učenika i zadovoljstvo i korist škola i celog grada.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker