Sport

Pirotski fudbal dobio još jednog trenera sa UEFA “A” licencom

Trener mlađih kategorija i saradnik stručnog štaba prvog tima Radničkog Bratislav Savić uspešno završio školovanje u organizaciji FSS-a

Bivši igrač Radničkog, a poslednjih godina uspešni trener mlađih kategorija i saradnik u stručnom štabu prvotimaca Belih Bratislav Savić, uspešno je okončao kurs za UEFA “A” licencu koji je u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije trajao nekoliko meseci.

trenerska škola FSS

Savić je odbranio diplomski rad na temu koja je vrlo kompleksna i tiče se takmičarskog mikro-ciklusa, odnosno podrazumeva izradu detaljnog koncepta treninga sa analizom takmičenja, postavljanjem ciljeva, vizijom igre i drugim detaljima koji se tiču rada sa seniorima.

trenerska škola FSS - Bratislav Savić

-Mnogo sam naučio za vreme školovanja od predavača koji poseduju PRO licencu. Pre svega bih istakao Spasoja Jelačića, koji je  nosiolac programa u Centru za edukaciju fudbalskih trenera. Iskustvo koje su nam preneli mnogo že nam značiti u daljem radu. Bilo je zadovoljstvo školovati se u generaciji sa brojnim reprezentativcima i igračima sa bogatim karijerama kao što su Nenad Milijaš,  Marko Perović, Igor Matić, Čadikovski, Bajalica i mnogi drugi-kazao je Pirotskim vestima Savić.

fotografije – privatna arhiva Bratislava Savića

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker