Reportaža

Pirotski fotograf Siniša Jelenkov – vlasnik kolekcije kačketa za GINISA. Uskoro mu stiže kačket i sa Severnog pola!

Piroćanac Siniša Jelenkov, poznati pirotski fotograf, vlasnik je kolekcije kačketa za Ginisa. Sinišina kolekcija sadrži između 1500 i 2000 kačketa, a sakuplja ih od 1995. godine. Ova kolekcija je jedinstvena po tome što je svaki kačket iz kolekcije poklon od brojnih Sinišinih prijatelja, a stizali su iz celog sveta, Laosa, Togoa, Novog Zelanda, Australije, Aljaske, a uskoro treba da mu stigne kačket i sa Severnog pola, kaže Siniša za Pirotske vesti.

-Prvi kačket dobio sam od čuvenog pirotskog fotografa Caneta Vasića. Tada sam krenuo da sakupljam kačkete. Moji prijatelji su to čuli i spontano su počeli da mi donose kačkete sa svojih putovanja. Ono po čemu je moja kolekcija jedinstvena jeste da svaki kačket ima svoju priču i svaki kačket je dobijen na poklon. Tačno znam za svaki kačket kad sam i od koga ga dobio na poklon. Imam ih iz svih krajeva planete, iz Togoa, Zimbabvea, Laosa, Vijetnama, Novog Zelanda, nema zemlje odakle nisam dobio kačket na poklon. Očekujem da uskoro dobijem kačket i sa Severnog pola-kaže Jelenkov za PV.
Siniša Jelenkov, vlasnik kolekcije kačketa za Ginisa
On planira da ove jeseni u pirotskoj galeriji napravi i izložbu svojih kačketa.
-Već sam imao razgovore da se napravi izložba u galeriji u Pirotu, Turistička organizacija je zainteresovana da se organizuje ta izložba, a ono što ja želim i na čemu radim, je da se prijavim i za Ginisa, jer sam siguran da je ovo jedinstvena kolekcija kačketa na svetu, upravo zbog toga što je svaki zapravo dobijen na poklon-kaže Siniša. Ukoliko želite da pomognete Siniši da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, možete ga kontaktirati i poslati mu kačket preko njegovog fejsbuk naloga.

Omiljen među Piroćancima, posebno među Piroćankama!

Siniša Jelenkov je inače jedan od gradskih likova koje Piroćanci prosto obožavaju. Osim što godinama fotografiše i deli fotografije Piroćanaca, posebno je na oduševljenje, pre svega pripadnica lepšeg pola, naišao jedan njegov gest kada je za 8. mart, prolaznicama u centru grada, neznanim i znanim, podelio više od stotinu karanfila, a jedne godine je delio i čokolade!. 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker