Ostale vesti

Pirotski džudisti briljirali u Aleksandrovcu – 15 džudista osvojilo 14 medalje na Kupu Župe

Još jedan sjajan nastup najmlađih pirotskih džudista. Na današnjem međunarodnom turniru „Kup Župe “ u Aleksandrovcu 14 od 15 takmičara osvojilo je medalje. Bilans je sledeći: pet zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih medalja. Džudisti kluba „Ipon 010“ takmičili su se u tri uzrasne kategorije – stariji poletarci, mlađe devojčice i dečaci i starije devojčice i dečaci.


„Malo je nedostajalo da ponovimo prošlonedeljni uspeh, ali je i ovo svakako odličan rezultat. Zadovoljan sam nastupom većine džudista, a manje probleme pokušaćemo da rešimo na treninzima. Sudije su jednog takmičara drastično oštetile za zlatnu medalju, ali i to je sastavni deo sporta. Ekipa mlađih devojčica nedostajao je poen da osvoje šampionski pehar.

U generalnom plasmanu, po broju bodova, naš klub je na odličnom četvrtom mestu,” naglasio je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.
„Sezona je u punom jeku, pred nama je još dosta takmičenja i medalja. Verujem da će naši džudisti tek pokazati šta znaju. A priliku za to imaju već sutra na velikom internacionalnom turniru koji se održava u Prilepu u Severnoj Makedoniji “, rekao je trener Drašković.
Na međunarodnom turniru „Kup Župe“ koji je danas održan u Aleksandrovcu učestvovalo je oko 250 džudista iz Srbije i Bugarske.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker