Sport

Pirotski ćilim: Trka Kupa Srbije u planinskom biciklizmu biće održana u nedelju kod Pirota

U nedelju, 19.06.2022 od 11 sati na stazi kod Četvrtog kilometra biće organizovana trka Kupa Srbije u planinskom biciklizmu. U pitanju je 7. trka po redu u okviru ovogodišnjeg Kupa Srbije u planinskom biciklizmu u organizaciji Biciklistickog kluba Bike M iz Pirota, Grada Pirota, TO Pirot i BSS-a. Organizatori trke apeluju na sugrađane koji planiraju u nedelju u vreme održavanja trke da krenu put ovog dela Stare planine da vode računa i prilagode brzinu kretanja s obzirom da će se biciklisti zagrevati pre trka na putu oko četvrtog kilometra. 

Danas su na konferenciji za štampu trku najavili direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kao i predstavnici kluba BIKE M Miloš Jovanović i Milan Rusimov.

To je zvanična trka koja se boduje za Kup Srbije i nalazi se u zvanicnom kalendaru BSS. Pravo učešća imaju svi licencirani takmičari za ovu sezonu koji moraju da imaju tehnički ispravne bicikle za planinski biciklizam i prateću sigurnosnu opremu koja obavezno podrazumeva kacigu. Ispravnost svih tih preduslova kontroliše sudijska komisija iz bss-a i samo takmičari koji ispunjavaju sve ove uslove imaju pravo učešća.

Iako je trka nacionalnog karaktera, očekuje se i dolazak takmičara iz okolnih zemalja kao sto su Crna Gora, Bosna i Hercegodina, Makedonija i Bugarska, kao i ranijih goidna. Očekuje se preko 150 takmičara.

Trka se odvija na pripremljenoj stazi za planinski biciklizam odobrenoj od strane Biciklistickog saveza i ono što je karakteristilno za ovu stazu jeste što je jedina u Srbiji koja ima 4 vrste podloga: beton ili asfalt, šljunak, trava i zemlja.

Staza ima 2 kruga, mali i veliki. Mali krug je dužine 900m i njega voze takmičari do 13 godina, dečaci i devojčice. Veliki krug je duzine 4800 metara i sa visinskom razlikom od oko 150m i njega voze svi ostali takmičari, stariji od 13 godina.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker