Lokalna samouprava

Pirotski ćilim se vraća na velika vrata, poručio gradonačelnik Vasić na otvaranju izuzetne izložbe “Magija pirotskog ćilima” u Beogradu

Večeras je u Beogradu, u Kulturnom centru Silosi, otvorena izložba posvećena pirotskom ćilimu pod nazivom “Magija pirotskog ćilima”. Na izložbi je predstavljena neprocenjiva kolekcija pirotskih ćilimova koja je u vlasništvu porodice Nikolić. Idejni tvorac izložbe je naš sugrađanin Miomir Nikolić, koji je izuzetan poslovni uspeh postigao na polju farmacije.

foto Jelena Mitić

Izložbi je prisustvovao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji se i obratio velikom broju prisutnih poštovalaca umetnosti, među kojima je bilo izuzetno uspešnih biznismena, velikih imena iz oblasti kulture, sporta…Izložbu je realizovala organizacija GAIA i biće otvorena do 2. jula. Predstavljeno je 60 pirotskih ćilima velikog formata iz kolekcije porodice Nikolić.

Kako je za Pirotske vesti kazao gradonačelnik Vasić, reč je o izuzetnoj promociji pirotskog ćilima za koju je zaslužan upravo Miomir Nikolić – Makac.

S leva na desno. Gradonačelnik Vasić, Santo Gangemi, papski nuncij u Republici Srbiji, Miomir Nikolić Makac, Žarko Zečević

-Zahvalni smo porodici Nikolić na ovakvoj promociji pirotskog ćilima, reč je zaista o izuzetnoj reklami za jedan od najpoznatijih pirotskih brendova-kazao je Vasić za Pirotske vesti.

Vladan Vasić i Violeta Jovanović-Etno mreža

Vasić: Pirotski ćilim se vraća na velika vrata

Vasić je govorio i na otvaranju izložbe.

-Ja sam večeras veoma ponosan što kao gradonačelnik mogu da prisustvujem ovakvom događaju na koji nas je dovela magija pirotskog ćilima. Drago mi je da se pirotski ćilim vraća na velika vrata. Prošle godine smo pokrenuli Festival pirotskog ćilima, u Pirotu radi i škola za buduće tkalje, zaista se mnogo toga radi na promociji ovog brenda-poručio je Vasić.

 

 

 

Prezentovani i pirotski specijaliteti!

U okviru ove manifestacije prezentovani su i pirotski specijaliteti, a za ovaj segment bio je zadužen poznati kuvar, Piroćanac, Bojan Tolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker