Reportaža

Pirotski ćilim, peglana, kačkavalj na Expo sajmu u Milanu

Zahvaljujući restoranu “Lorenzo&Kakalamba” iz Beograda, koji je domaćoj javnosti poznat po vrhunskoj hrani i velikom broju specijaliteta iz pirotskog kraja, pirotska kuhinja, peglana kobasica, kačkavalj, sir, ali i drugi pirotski brendovi poput pirotskog ćilima predstavljeni su na Expo sajmu u Milanu u Italiji, gde su oduševili Italijane koji su poznati po istančanom ukusu kada je o hrani reč.

[envira-gallery id=”25679″]

Kako je Pirotskim vestima kazao šef pirotske kuhinje u restoranu “Lorenzo&Kakalamba” Bojan Tolić, osoblje ovog restorana prezentovalo je, na sajmu koji je jedan od najznačajnijih u Evropi i održava se svake četvrte godine, brojne srpske specijalitete, ali su na štandu dominirali upravo pirotski specijaliteti.

-Utisci su fantastični. Reč je o izuzetno značajnom sajmu koji traje čak šest meseci.  Naš restoran je pozvan da učestvuje i mi smo se potrudili da prezentujemo najbolje što ima Srbija i Pirot naravno.  Pretežno su bili proizvodi upravo iz Pirota poput peglane kobasice, kačkavalja, očijeg sira, ceđenog mleka, čvaraka, sušenice, đubeka i mnogi drugi specijaliteti. Pravili smo još i proju, mućkalicu, pitu, pogaču i reakcije Italijana, ali i ljudi iz celog sveta, s obzirom da je reč o svetskom sajmu, su odlične. Oduševljeni su specijalitetima-kaže Bojan, koji se kuvanjem bavi profesionalno veoma uspešno već devet godina. Radio je najpre u kafani “Vrelo” tri godine, nakon čega je prešao u “Lorenzo&Kakalamba”, gde je sada šef pirotske kuhinje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker