Sport

Pirotski basketaši izborili učešće na prestižnom turniru koji se novembra održava u Kini

Basketaši  Pirota 3×3, u sastavu Dragan Bjelica, Dušan Filipović, Nikola Đonlić i Aleksandar Nikolić,  zauzeli su  3. mesto  na turniru challenger kategorije koji je 16. i 17. septembra održan u Samoboru u Hrvatskoj i  obezbedili plasman na turniru masters kategorije koji se odrzava u Wuxi, u Kini,  4. i 5. novembra. Narednog  vikenda Pirot 3×3  nastupa u Poljskom gradu Lublinu gde se takođe igra challenger turnir.

„Igrali smo kvalifikacije za glavni žreb protiv ekipe Lindigö city iz Švedske koju smo savladali 21:11 zatim protiv mlade reprezentacije Hrvatske pod nazivom Samobor i njih smo dobili 21:8 i samim tim smo se plasirali u glavni žreb gde smo se u grupi našli sa svetskim šampionima i prvoplasiranom ekipom na svetu Ub iz Srbije i Hannover iz Nemacke“ – kaže Nikola Đonlić.

Pirotski basketaši su pobedili  Ub sa 21:19 a poraženi  od ekipe Hanovera  sa 22:20 ali su se zbog koš razlike  plasirali u nokaut fazu kao prvoplasirana ekipa u grupi.

Drugog dana takmičenja Pirot 3×3 je igrao u četvrtfinalu protiv ekipe Utrecht iz Holandije koju su nakon produžetaka pobedili sa 21:20 i tako se plasirali u polufinale gde su igrali protiv ekipe Marijampole iz Litvanije. Litvanci su pobedili rezultatom  22:15 ali je pirotska ekipa zbog koš razlike završila kao trećeplasirana ekipa na turniru i osvojila  put na prestižni  turnir u koji se novembra održava u Kini.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker