Gradska hronika

Pirotske vesti na važnom međunarodnom događaju u Poljskoj – PDFCEE Forumu

Pirotske vesti učestvuju u radu sedmog po redu PDFCEE (Personal Democracy Forum Central and Eastern Europe), koji se održava u Gdanjsku u Poljskoj. Ovaj događaj okupio je predstavnike medija, nevladinog sektora, sektora obrazovanja i mnogih drugih sektora, a pokrovitelj čitavog događaja je američka fondacija NED (The National Endowment for Democracy).

Događaj je otvorila gradonačelnica Gdanjska Aleksandra Dulkijevič. PFDCEE forum traje do 6. aprila a održava se u Evropskom centru solidarnosti u Gdanjsku.

Na velikom broju predavanja i radionica više od 300 predstavnika novinskih organizacija, nevladinog sektora, organizacija civilnog društva iz čitave Evrope, ali i sa drugih kontinenata, imao je prilike da se upozna sa pravcima daljeg razvoja digitalnih komunikacija, da od predstavnika Googla, “iz prve ruke” čuje kako se ova kompanija suprotstavlja i kako će se suprotstaviti poplavi izmišljenih vesti na internetu, da se upozna sa najnovijim trendovima iz oblasti digitalnog novinarstva, digitalnih  komunikacija, društvenih mreža, kaže Aleksandar Ćirić, urednik Pirotskih vesti koji prisustvuje ovom važnom događaju.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker