Ostale vesti

Pirotske firme, Protekt Forte i Limes, potpisale ugovore o izvozu u Irak

Pirotske kompanije “Protekt Forte Group” i “Limes Marketing Sistem” danas su, u prostorijama Privredne komore Pirot, potpisale ugovore, ukupne vrednosti oko 200 hiljada evra, o izvozu svojih proizvoda u Irak sa predstavnicima iračke kompanije “Sroshty Sulav Co”. Kompanija “Protekt Forte Group” bavi se proizvodnjom kvalitetnih mineralnih đubriva, a “Limes” kozmetičkih i kućnih hemijskih proizvoda.

Milan Petrović, predstavnik Protekt Forte Group” kaže da danas potpisani ugovori iznose 3 procenta ukupnog izvoza koji Srbija ostvaruje sa Irakom. Njegova firma proizvodi veštačko đubrivo koje je 2015. godine dobilo izuzetno priznanje kao najbolja tehnološka inovacija u Srbiji.

“Nadam se i siguran sam da će se ova saradnja sa kompanijom iz Iraka nastaviti i proširiti na druge pirotske i srpske kompanije. Kompanija iz Iraka već posluje sa JUMIS – om iz Niša. Tendencija je da se saradnja proširi i na druge oblasti, ne samo privredu, tako da će narednih meseci sigurno doći do povećanja obima posla. Nama kao gradu mnogo znači svaki izvoz i njegovo povećanje” – rekao je Petrović.

Vlasnica “Limesa”, Milka Krstić Slabić, kaže da je ovo velika prilika za njenu firmu kako pokazala svoj proizvodni asortiman i kvalitet.

“Želimo da se dokažemo i na ovom tržištu, samim tim ovo je velika prilika i za naš grad. Verovatno će se ukazati prilika i za otvaranje novih radnih mesta, a mi za sada imamo potencijala da ispunimo tražene uslove i nadam se da će biti zadovoljni kvalitetom naših proizvoda” – izjavila je vlasnica Limesa.

Predstavnik iračke kompanije, dr Nizar Almiziri, kaže da je prvi put posetio Pirot, koji ima sličnu klimu kao Irak, pre šest meseci. Klima u njegovoj zemlji pogoduje primeni mineralnog đubriva koje proizvodi Protekt Forte. Sulav grupacija satoji se iz nekoliko kompanija. Jedna od njih, Sulav Medikal, bavi se i kozmetikom. To je otvorilo mogućnost za saradnju sa Limesom. On želi da se uspostavi jaka sarandja sa firmama iz Pirota i drugih gradova Srbije.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker