Gradska hronika

Pirotska Toplana stabilna i u finansijskom i tehničkom pogledu – Svake godine investira se u podizanje kvaliteta usluga

Poslednjih godina pirotska Toplana je uspela da konsoliduje finansijsko poslovanje i stane u red ostalih pirotskih javnih preduzeća koja u kontinuitetu beleže pozitivan bilans u poslovanju. To omogućava Toplani da iz sopstvenih sredstava redovno investira u cilju unapređenja poslovanja i podizanja kvaliteta svojih usluga na viši nivo.

Direktor pirotske Toplane, Bratislav Ćirić, kaže da se sve obaveze redovno izmiruju i da u ovom trenutku ne postoje nikakva komercijalna dugovanja.

“Sve svoje obaveze servisiramo na vreme, energent plaćamo na vreme i za razliku od nekih drugih toplna imamo odličnu komunikaciju sa osnivačem. Svake godine koristimo subvencije za vraćanje KfW kradita iz kojeg početkom naredne godine izlazimo. Tada ćemo moći mnogo više sredstava da opredelimo godišnje za poboljšanje kvaliteta naših usluga i širenje toplovodne mreže” – kaže Ćirić.

On je istakao da je u visokom procentu realizovana jedna od značajnijih invetsicija, a reč je o SKADA sistemu koji omogućava kontrolu toplovodnog sistema u svakom trenutku.

“Skada sistem je jedan vid modernizacije Toplane koji olakšava rad, ali veliki benefit imaju i naši korisnici. Više od 60 posto podstanica je uvezano u SKADA sistem i mi, bukvalno, sa jednog računara u Toplani možemo da vidimo sve vitalne parametre jedne podstanice, da vidimo kada dođe do prekida isporuke toplotne energije iz bilo kog razloga i to možemo da uočimo mnogo pre nego naši korisnici u svojim stanovima primete. Do kraja ove godine završićemo u potpunosti ovaj projekat i sve podstanice biće uvezane u SKADA sistem kako bismo kompletnu situaciju pratili” – rekao je Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker