Pirotska škola “Sveti Sava” – među tri najopremljenije u zemlji. Otvara se za đake u prvoj polovini maja

Kompletna rekonstrukcija OŠ “Sveti Sava” pri samom je kraju. Fiskulturna sala je dobila najmoderniji parket koji zadovoljava FIBA standarde, dvorište će biti ukrašeno šarama pirotskog ćilima, a po opremljenosti i funkcionalnosti, ova pirotska škola biće među tri najbolje škole u Srbiji, kazao je danas Pirotskim vestima direktor ove škole Marjan Rančić. Sutra će biti obavljena i zvanična primopredaja radova. 

-Ostalo je još malo radova da se sve završi, asfaltiranje dvorišta je pri kraju, u učionicama je ostalo samo da se urade sitne popravke, sutra proveravamo mrežu za grejanje i u saradnji sa lokalnom samoupravom nadam se da ćemo otvoriti školu za mališane u prvom delu maja meseca. Ostali su uglavnom da se završe molerski radovi, lokalna samouprava je na rebalansu budžeta dodala još milion i po dinara za nameštaj i očekujemo 6. ili 7. maja da stigne i taj nameštaj i onda će nam sve učionice biti kompletno opremljene. Privršavaju se u dvorištu i šare pirotskog ćilima koje se rade posebnom tehnikom i to najviše oduzima izvođačima vreme, uz kišu koja je padala poslednjih dana. Jedino nismo uspeli da uradimo ogradu oko škole, ali imamo obećanja iz lokalne samouprave da će nam pomoći da se i to uradi. Sve ostalo je možda i najfunkcionalnije u Srbiji i bićemo u prve tri škole u Srbiji po funkcionalnosti i opremljenosti-kazao je direktor Rančić Pirotskim vestima.

 

Sutra primopredaja radova

Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, koja je i koordinator za sve projekte koje Grad Pirot radi u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije kazala je u izjavi Pirotskim vestima da je lokalna samouprava zadovoljna kvalitetom radova a uskoro će vrata škole biti otvorena i za njene đake.

-Nakon ovog uspešnog projekta, Grad Pirot će ovoj školi pribaviti energetski pasoš, pa će OŠ “Sveti Sava”, posle ŠOSO Mladost, biti druga škola po redu koja će posedovati ovaj dokument. Osim modernog izgleda škole, sa kompletno promenjenom unutrašnjošću i spoljašnošću, škole će biti i energetski efikasna. Ovo je još jedan uspešan projekat koga je Grad uradio zahvaljujući odličnoj saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja. Planiramo nastavak ove uspešne saradnje i spremamo dokumentaciju za nove projekte. Već smo predali kompletnu dokumentaciju za rekonstrukciju zgrade Gimnazije, izgradnju fiskulturne sale u školi Mladost kao i za drugu fazu radova u OŠ “8. septembar”. Pre par dana imali smo i prezentaciju projekta prve faze rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot-kazala je Pirotskim vestima Golubovićeva.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar