Gradska hronika

Pirotska policija: Zaplenjeno gotovo 70 kilograma narkotika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije, na Graničnom prelazu Gradina zaplenili su oko 62 kilograma ekstazija i 5,3 kilograma kokaina i uhapsili holandskog državljanina E.M.(1967) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Holandjanin je automobilom marke opel astra putovao ka Turskoj gde je ovaj veliki to ar droge i trebao buti isporučen. To je i standardna ruta za sintetičke droge i kokain koji se švercuju sa Zapada na Istok, dok se obratno švercuje heroin koji se proizvodi na istoku, Avganistanu i okolnim zemljama i dalje se preko Turske švercuje ka zemljama Zapadne Evrope.

Policija je rano jutros prilikom pregleda vozila u kojem se bio osumnjičeni u prtljažnom delu, kao i iza vozačevog i suvozačevog sedišta pronašla 19 kesa ekstazija i 10 presovanih “paštetica“ kokaina.

Po odobrenju višeg tužioca u Pirotu, osumnjičenom je odredjeni zadržavanje do 48 sati tokom koga će biti priveden sudiji za prethodni postupak.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker