Gradska hronika

Pirotska policija ove godine zaplenila preko 68 kilograma narkotika

U toku ove godine, pirotska policija u čak 77 akcija zaplenila je 68.4 kilograma narkotika, što je četiri puta veća količina zaplenjenih narkotika u odnosu na 2015. godinu, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Pirot Slaviša Virijević i dodao da je po količini zaplenjenog heroina i ekstazia Policijska uprava u Pirotu prva u Srbiji.

slavisa-virijevic_1

-U 77 zaplena otkriveno je 68, 4 kilograma razne opojne droge, među kojima su najveće količine zaplenjene marihuane – 46.9 kilograma, zatim ekstazia – 13.2 kilograma, i heroina – 7.6 kilograma. Procesuirano je 65 izvršilaca zbog osnova sumnje da su izvršili 65 krivičnih dela u vezi sa drogom. Policijska uprava u Pirotu je prva po količini zaplenjenog heroina i ekstazia u Republici Srbiji-kazao je načelnik Virijević i dodao:

-Na graničnom prelazu Gradina ističu se dva slučaja otkrivanja 5.6 i 2 kilograma heroina kod dvojice naših državljanja u jednom mesecu, 12 kilograma opojne droge ekstazi i jedan kilogram sintetičke droge kristal met, takozvanog metamfetamina kod jednog turskog državljanina. Ova droga se iz Turske, preko Bugarske unosi u našu zemlju i sve je popularnija s obzirom da je jeftnija u odnosu na druge opojne droge. U unutrašnjem prometu ističu se dva slučaja pretresa stana naših državljana, kada je zaplenjeno 86 grama marihuane i 35 grama marihuane, i 82 grama amfetamina namenjenih uličnoj prodaji, kao i slučaj hapšenja tridesetšestogodišnjeg Novosađanina koji je na porodičnom imanju u selu Petačinci u Dimitrovgradu uzgajao marihuanu. Tada je zaplenjeno 45.8 kilograma ove droge-kazao je načelnik Virijević.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker