Gradska hronika

Pirotska peglana – Boemska potkovica u rafovima Rode, Merkatora…

Pirotska peglana kobasica – Boemska potkovica odnedavno može da se pazari i u prestižnim objektima lanca hipermarketa Roda i Merkator, kazao je Pirotskim vestima Dalibor Tošić, vlasnik pogona za proizvodnju pirotske peglane kobasice.

-Posle dužeg vremena pregovaranja uspeli smo da plasiramo naše proizvode u Merkatoru, u desetak premijum objekata Rode i Idee, samo u Beogradu smo prisutni u osam do deset velikih hipermarketa i isto toliko manjih objekata. Mi smo ušli u hipermarkete sa dva proizvoda, sa Midžorskom poludivljom pirotskom peglanom kobasicom, koja se pravi od mesa poludivljih konja i goveđeg i tradicionalne peglane koja se radi od kozjeg, ovčijeg i goveđeg mesa. U narednom periodu planiramo i da ponudimo naše ekskluzivno pakovanje ali i da razvijemo novi proizvod – slajsovana peglana kobasica-kaže Tošić.

Učešće i na UKUS festu u Beogradu

Tošić je svoje proizvode ove godine prezentovao veoma uspešno i na UKUS festu u Beogradu, među 2000 sličnih proizvoda uglavnom manjih proizvođača. Osim njega, Pirot je predstavljala i Mlekarska škola sa dobro poznatim asortimanom proizvoda.

-Zaista moram da se zahvalim organizatorima Sajma pirotske peglane kobasice i Gradu koji podržava tu priču jer osim Tigra, sada smo u Beogradu i šire, poznati i cenjeni i po pirotskoj peglanoj kobasici, pirotskom kačkavalju i drugim brendovima-kaže Tošić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker