Pirotska pamet “zaludela” ljubitelje video igrica u Brazilu, Indiji, Indoneziji, Italiji…

Najuspešniji pirotski sportista Uroš Mijalković, koji je slavu pirotske škole karatea proneo i pronosi širom Evrope i sveta, svoje majstorstvo u karateu, sa tatamija uspešno prenosi i u virtuelni svet video igara. Sa svojim prijateljima, pokrenuo je projekat, koji bi mogao da se nazove i pirotskim start-apom iz oblasti informacionih tehnologija kompanijom “Miracle Dojo” koja je uspela da razvije video-igru inspirisanu karateom “Karate Do”. 

Uroš za Pirotske vesti kaže da bi ova kompanija mogla da se nazove pirotskim start-apom s obzirom da su od šestočlane ekipe, četvorica iz Pirota. 

-Miracle Dojo studio je sastavljen od nas šestorice – Stefan, Stevan, Stanko, Nemanja, Nikola i ja. Jako bitno je da se naglasi da je to manje više pirotski start up, jer, pored mene, na projektu radi i Stanko Kostić,  kao game developer. Pored toga, za muziku u igrici sarađujemo sa braćom Stefanom i Markom Filipovićem, koji su takodje Piroćanci. Igra je trenutno u beta verziji. To podrazumeva da je gotovo skoro 90 % igre, i da moramo da igru izložimo mnogobrojnim testovima, i dobijemo relevantnu informaciju sa tržista i pokupimo njihove reakcije i eventualne sugestije-kaže Uroš.

 

Po njegovim rečima, u ovoj fazi studio Miracle Dojo će se zadržati neki period, sve dok igra ne bude spremna za zvanično objavljivanje.

-Ipak, svako ko želi da je igra, može se prijaviti na našem sajtu, odnosno fejsbuk stranici da bude takozvani beta tester. Podršku imamo svuda u svetu, i svi su u velikom iščekivanju da izađe igra. Najviše fanova imamo u Brazilu, Iranu, Indoneziji, Indiji, Egiptu, Turskoj, Italiji… Veliki je poduhvat, i velika je odgovornost. Naročito prema najvećim borcima današnjice koji su nam pružili podršku i dali dozvolu za korišćenje lika i imena, a zatim prema svim fanovima. Cilj nam je da Karate Do bude najigranija igra u svom žanru. Potrudićemo se da to bude i ostvareno. Još uvek smo u potrazi za investicijom, koja je neophodna kako bismo podigli kvalitet proizvoda i spremili ga za tržišnu borbu sa gigantima u gejming industriji koji imaju i preko 500 zaposlenih-kaže Uroš za Pirotske vesti. 

Ukoliko želite, možete postati tester igrice, i to putem sledećeg linka:

https://karatedo.typeform.com/to/reszWO

 

Uroš Mijalković

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar