Gradska hronika

Pirotska hladnjača duplira kapacitete

U hladnjaču “Lenada” u Pirotu stigla je najmodernija oprema za iskoštičavanje višanja, kao i za duboko zavrzavanje voća pa će od ove sezone kapacitet biti dupliran, a po prvi put će biti pokrenuta i proizvodnja pekmeza, kazao je Pirotskim vestima direktor hladnjače Vladica Krsmanović.

prerada visnje_resize

Po rečima direktora Krsmanovića, vrednost investicije je preko milion evra, a oprema koja je stigla spada u najsavremenije u Evropi i prikazana je poslednjim specijalizovanim sajmovima ove vrste opreme.

-Paralelno sa montažom opreme radimo i građevinske radove, pakeraj, menjamo parkete, radimo neku vrstu rekonstrukcije hladnjače, a ove godine ćemo uvesti i topli program, zahvaljujući sušari koju smo nabavili kao i opremi za proizvodnju pekmeza. Svu robu izvozimo na tržište EU, ali i na tržište Japana, koje je među najzahtevnijim u svetu jer oni ne poznaju kompromise kada je reč o kvalitetu proizvoda koga kupuju-kaže Krsmanović.

Kada komplentna nova oprema bude instalirana i završeni svi radovi, kapacitet hladnjače biće čak duplo veći.

-Prošle godine smo otkupili i preradili 4.000 tona voća, a ove godine očekujemo da, zahvaljujući investicijama koje realizujemo uveliko, postignemo duplo bolje rezultate-kaže Krsmanović.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker