Obrazovanje

Pirotska Gimnazija ponosna na rezultate svojih učenika sa brojnih takmičenja

Direktorka pirotske Gimnazije, Ivana Kostadinović, sa svojim saradnicima priredila je prijem za učenike Škole, i njihove mentore, koji su ove školske godine učestvovali na republičkim takmičenjima. U Gimnaziji su veoma zadovoljni postignutim rezultima, a na brojnim takmičenjima, svih nivoa, učestvovalo je preko tri stotine učenika Gimnazije.

Direktorka, Ivana Kostadinović, kaže da se nastavlja tradicija postizanja dobrih rezultata. Učenici su učestvovali na mnogim takmičenjima iz različitih oblasti, kao što su jezička kultura, Književna olimpijada, geografija, istorija, fizika, matematika, biologija, programiranje, sport, recitovanje, multimedije.

“Takođe, imali smo izuzetnu čast da jedna naša učenica predstavlja Gimnaziju i naš grad u Istraživačkom centru u Ženevi (CERN) na koferenciji gde se okupljaju mladi naučnici iz cele Evrope. Imamo jednu uspešnu takmičarsku sezonu, ali htela bih da istaknem da su ovi rezultati zasluga talenata naših učenika, ali i vrednog i marljivog rada nastavničkog kolektiva, odnosno njihovih mentora. Najbolji način da se slobodno vreme provede u ovom današnjem trenutku jeste baš to, rad na sebi, vannastavne aktivnosti, priprema za takmičenja, nadogradnja znanja kao neka osnova i put za dalju budućnost i opredeljenje za fakultete” – rekla je Kostadinovićeva.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker