Lokalna samouprava

Pirotska bolnica posle tri decenije, dobija dva kardiologa, nabavljena i moderna traka za ispitivanje kardiovaskularnog sistema

Vrednost opreme je oko 4.5 miliona dinara. Oprema nabavljena zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja

Posle tri decenije, pirotska bolnica je dobila prvog specijalistu kardiologije – dr Srdjana Spasića, a najkasnije krajem leta ili na jesen dobiće još jednog lekara kardiologa – dr Violetu Mijalković Spasić, izjavio je danas novinarima direktor Opšte bolnice dr Goran Petrović.

-Na taj način pirotska bolnica na svom Odseku za kardiologiju imaće dva kardiologa. Kolege rade najsavremenije terapije kod infartka miokarda. Naš kabinet za funkcionalnu dijagnostiku kompletiran je modernom trakom za ispitivanje kardiovaskularnog sistema. Prethodni aparat koji smo posedovali je star više od 20 godina pa smo imali česte kvarove i probleme. Sada imamo najsavremeniji aparat koji će koristiti kolegama da lakše dođu do dijagnostike, a korisnicima zdravstvenih usluga će omogućiti da imaju savremenu dijagnostiku-kazao je dr Petrović.

posle tri decenije pirot dobio kardiologa

Dr Srđan Spasić kazao je da je nabavkom ergometrijske trake kabinet funkcionalne dijagnostike zaokružio svoju osnovnu namenu-dijagnostiku poremećaja u regulaciji krvnog pritiska, dijagnostika različitih poremećaja ritma i dijagnostiku sve šireg ishemijskog oboljenja srca. Traja je najnovije generacije i mislim da će naši pacijenti sada imati potpunu i kvalitetnu dijagnostiku.

Uslovi kao u Niškoj Banji – glavnom dijagnostičkom centru za kardiovaskularne bolesti

Dr Violeta Mijalković Spasić izjavila je da u Jugoističnoj Srbiji takvu traku jedino imaju u Niškoj Banji, najvećem dijagnostičkom centru na ovim prostorima.

-Ovakvu dijagnostiku nema ni Klinički centar Niš. Pomoću ovog aparata možemo vršiti dijagnostiku kod različitih bolesnika, poput onih koji su preležali infarkt, a mogu se testirati i mladi i sportisti-kazala je dr Spasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker