Kultura

Pirotska Biblioteka bogatija za još 260 naslova

Nabavka knjiga jedan je od prvih prioriteta Narodne biblioteke Pirot i u tom smislu se redovno obnavlja i obogaćuje knjižni fond. Tokom cele godine predano se radi na tom planu, a ovog puta, pored redovnog godišnjeg otkupa knjiga, pirotska Biblioteka dobila je vrednu donaciju Narodne biblioteke Srbije. Naime, 260 vrednih knjiga, kvalitetnog izbora, stiglo je u Pirot kaže, direktorka, Nadica Kostić.

Direktorka Kostić kaže da je reč o aktuelnim izdanjima, beletristika je u pitanju kao najčitanija vrsta literature, mada ima i stručne literature.

“Prijatno su nas iznenadile naše kolege iz Narodne biblioteke Srbije koje su nam poslale 260 knjiga. Većina biblioteka svoju nabavku zasniva na godišnjem otkupu resornog ministarstva. Reč je o knjigama vrednosti, u našem slučaju, oko 400 hiljada dinara, što je polovina godišnjeg budžeta koji mi imamo za ovu godinu. Do nekih izdanja nije lako doći, jer nisu svi izdavači tako pristupačni. Međutim, preko ministarstva mi se opredeljujemo da nabavimo stručnu literaturu i enciklopedije koje imaju znatno veću vrednost kad ih sami kupujemo, a kod otkupa je cena niža. Putem otkupa smo u prilici da nabavimo i lektiru za dečje odeljenje. Naša Biblioteka ima odličan fond i mnogi članovi kažu da pojedine knjige koje mi imamo nisu uspeli da nađu u univerziteskim bibliotekama. Ne postoji veća pohvala od toga kad kažu da imamo odličan fond i kvalitetan izbor knjiga” – kaže Kostićeva.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker