Lokalna samouprava

Pirot unapređuje rad lokalne samouprave, za još bolji servis građanima

Grad Pirot je jedna od odabranih lokalnih samouprava koje će biti partneri na Projektu RELOF2, čije će aktivnosti uticati na unapređenje rada lokalne samouprave, a u korist gradjana.

Svečano potpisivanje memoranduma o saradnji na unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole, kao i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima, između projekta Reforma lokalnih finansija II (RELOF2) i lokalnih samouprava, partnera na projektu održano je danas, 14. maja 2019. godine, u Belom dvoru u Beogradu. U ime Grada Pirota memorandum je potpisao gradonačelnik mr Vladan Vasić, a potpisivanju je prisustvovao i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić.

Projekat RELOF2 između ostalog obuhvata potrebnu stručnu i tehničku podršku u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i unapređenje nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

„Projekat će stvoriti osnove za domaćinsko poslovanje lokalnih samouprava i lokalnih javnih preduzeća koje za rezultat ima bolje usluge za građane i više mogućnosti za usmeravanje sredstava za ono što je građanima potrebno.“ – rekla je direktorka projekta Ana Jolović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker