Lokalna samouprava

Pirot sve značajnija tačka na turističkoj mapi Srbije, ogromno interesovanje na Sajmu turizma u Beogradu

Na najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u ovom delu Evrope – Sajmu turizma u Beogradu štand Pirota imao je značajno mesto, a posebno je veliko interesovanje bilo, osim za pirotske brendove, i za boravkom na Staroj planini, za aktivni odmor, Zavojskim jezerom, obilaskom vodopada na Staroj planinu uz nezaobilazne manastire, među kojima ima i srednjovekovnih svetinja, kazao je Pirotskim vestima direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov. 

-Osim tradicionalno velikog interesovanja za brendove pirota poput peglane kobasice, pirotskog kačkavalja, pirotskog ćilima, veliko interesovanje je ovoga puta bilo i za obilascima Pirota, Stare planine, obilaske sela i boravak na selu, aktivnim odmorom, Planinarskim domom u Dojkincima, Zavojskim jezerom, obilaskom vodopada na Staroj planini, i naravno brojnih manastira-kaže direktor Zlatkov i dodaje:

-Posebno interesovanje je vladalo za planonarenjem, kanjonom Jerme, zatim za obilazak srpske srednjevekovne tvrdjave Momčilov grad, lov i ribolov. Mnoge poznate ličnosti su obišle sajam Pirota, ali i mnogi naši, poreklom iz Pirota, koji žive i rade u Beogradu obavezno posete i štand Pirota. Raduje činjenica da se sve više priča o Pirotu, Pirot se pominje sa poštovanjem kao značajna turistička destinacija u nacionalnim ali i međunarodnim okvirima. Šansa Pirota svakako je i dalji razvoj sportskog turizma, s obzirom da imamo odličnu infrastrukturu kada je reč o sportu-kaže direktor Zlatkov i dodaje da za dobar glas o Pirotu nije zasluga samo Turističke organizacije Pirot, već i samog grada, svih institucija i samih Piroćanaca koji važe za dobre domaćine.

Koje su sve poznate ličnosti iz sveta šou biznisa, ali i pripadnici kraljevske porodice posetili štand Pirota pogledajte pročitaje u nastavku:

 

http://www.pirotskevesti.rs/lokalna-samouprava/peglanu-probali-zera-iz-crvene-jabuke-princeza-katarina-karadordevic-zika-dragi-jelic-sergej-cetkovic/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker