Gradska hronika

Pirot privodi kraju građevinsku sezonu vrednu oko 3 miliona evra

U Pirotu se postepeno privodi kraju građevinska sezona. Zahvaljujući, pored ostalog, i povoljnim vremenski prilikama ovih dana završeno je još nekoliko aktivnosti, a preostao je manji deo radova koji će, po svemu sudeći, biti završeni ovih dana. Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, kaže da je zadovoljan realizacijom radova, kao što je to ocenio i gradonačelnik, Vladan Vasić. Godina je bila sa dosta izazova, ali su sva pitanja uspešno rešavana na relaciji Gradska uprava – izvođači radova – nadzor, kaže Svilarov.

Ovih dana završeno je asfaltiranje u Gradašnici, pre toga asfaltiran je parking u Ulici Branka Radičevića, a trenutno se na ovom gradilištu očekuje postavljanje ograde prema OŠ “Vuk Karadžić i uređenje prostora pored zgrade Pirotskog okruga. Sanacija mosta u Rsovcima je završena pre najnovijih padavina i porasta vodostaja Visočice, a ovih dana predstoji asfaltiranje Ulice Rovina u Gnjilanu gde su pripremni radovi završeni.

U sledeću godinu prenose se planirani poslovi za koje su izabrani izvođači radova i obezbeđen novac. Reč je o uređenju parkinga kod Solitera i dela Ulice Prisjanski put. Iz Programa redovnog održavanja ostaje Ulica Njegoševa i sanacija dela Ulice Kneza Miloša, a iz Programa nekategorisanih puteva uređenje puta ka Zaskovcima. Za sve planirane poslove u ovoj sezoni iz budžeta grada izdvojeno je oko 3 miliona evra.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker