Lokalna samouprava

Pirot – primer ostalim gradovima po uspešnosti realizacije prekograničnih projekata

Grad Pirot dobitnik je priznanja zbog iskazane efikasnosti, uspešnosti i održivost prilikom realizacije projekata prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske, u okviru IPA programa Evropske unije. Priznanje se konkrektno odnosi na projekat rekonstrukcije stare vojne karaule, za šta je iz IPA fondova obezbeđeno preko 200.000 evra. Nakon rekonstrukcije, Pirot je dobio najmoderniji planinarski dom u Srbiji, kapaciteta šezdeset ležajeva. Priznanje je uručila ministarka Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja, zadužena za evrointegracije.

 priznanje

Priznanje je, u ime grada Pirota primila šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marija Đošić, koja je Pirotskim vestima kazala da je reč o velikom priznanju gradu Pirotu.

-Na ovaj način smo i zvanično postali primer i model kako treba realizovati projekte prekogranične saradnje. Mi smo poslednjih godina u više poziva u okviru Programa Prekogranične saradnje uspešno realizovali čak 13 projekata, još četiri su nam odobrena u poslednjem pozivu, a ukupna vrednost projekata je preko 3 miliona evra-kazala je Đošićeva Pirotskim vestima.

urucenje

Predaji priznanja prisustvovao je i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je izrazio zadovoljstvo zbog nagrade i dodao da će u narednom periodu Pirot raditi još više kako bi se što više novca obezbedilo iz IPA fondova, čime se omogućava izgradnja novih infrastrukturnih objekata u gradu.

-Grad će u narednom periodu još više raditi na izradi projektne dokumentacije, što je prvi korak, ujedno i veoma bitan, prilikom realizacije bilo koje ideje. Nastavićemo kao i do sada da koristimo sve raspoložive mogućnosti van našeg budžeta za finansiranje projekata-kazao je Vasić.

priznanja-marija-djosic

 

Do sada je, osim rekonstrukcije stare vojne karaule u selu Dojkinci na Staroj planini, iz IPA programa izvršena i rekonstrukcija kultnog mesta pirotskog sporta – Omladinskog stadiona, izgrađeni su novi mini- pič tereni za male sportove na dve lokacije u gradu, Pirot je dobio klizalište, a iz istog izvora vršiće se i rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave na Kaleu.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker