Gradska hronika

Pirot prednjači u akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi

Već pet godina za redom, Pirot je jedan od tri grada u kojima je najveći odaziv dobrovoljnih davalaca krvi u  akcijama koje organizuje lokalni  Crveni krst. Organizovane akcije dobrovoljnog davanja krvi sprovode se u prostorijama Crvenog krsta u Jevrejskoj uliuci, svakog drugog, trećeg i četvrtog utorka u mesecu. Za 21. i 28. februar je upućen apel iz NURDOR-a, dobrovoljnim davaocima, da u što većem broju podrže akciju prikupljanja krvi koja se organizuje u Crvenom krstu od 9 do 15 sati.

Sanja Stanković, sekretar Crvenog krsta u Pirotu kaže da Pirot prednjači kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi i da su veoma retke situacije kada nema ove dragocene tečnosti. Retko se događa da nedostaje negativna krvna grupa ali zahvaljujući odlčličnoj saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Niš ovakvi problemi se brzo prevazilaze kako pacijenti u  Opštoj bolnici ne bi trpeli.

Stankovićeva kaže da je planom predviđeno da se po jednoj akciji prikupi 60 jedinica krvi ali da se redovno događa da ima mnogo više zainteresovanih davalaca i da se taj broj kreće oko 100.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker