Gradska hronika

Pirot postepeno rešava problem parkiranja u gradu – Uskoro još 108 parking mesta

Nagli porast broja automobila u Pirotu uticao je na permanentan nedostatak parking prostora u gradu. S obzirom na realno stanje Uprava grada Pirota nastoji da u što većem broju u užem jezgru grada obezbedi uređena i propisna parkirališta. Utisak je da su rezultati vidljivi, a sa izgradnjom novih parkirališta se nastavlja. Ovih dana počeli su radovi na uređenju još jednog velikog dvorišnog prostora na kojem će biti 108 obeleženih parking mesta za automobile. Reč je o Ulici 7. juli, odnosno prostoru iza toplotne podstanice Centrala.

Ukupna površina dvorišnog prostora, budućeg parkinga, je oko 8.500 kvadratnih metara. Oko 2.000 kvadrata biće pod behaton pločama, zelene površine zauzeće oko 2.700 kvadrata, dok će ostala površina biti asfaltirana. Već postojeće dečje igralište će se renovirati, biće zamenjena rasveta, uradiće se nova kišna kanalizacija, a ceo prostor će se oplemeniti novim mobilijarom, klupama i ukrasnim kantama za smeće.

Kako nam je rekao, direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana. Trenutno se uklanja postojeći asfalt i betonska podloga i uslediće priprema terena za preostale projektom predviđene poslove. Radove, čija je vrednost 36 miliona dinara, izvode firme Drumovi A i D i Saša Rangelov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker