Lokalna samouprava

Pirot postaje veliki trgovinski centar – otvorena “Roda”

Više hiljada potrošača danas je požurilo u najveći maloprodajni objekat koji je otvoren u ovom delu Srbije – u prvu Roda prodavnicu u Pirotu u čiju izgradnju je investirano više od 1.3 miliona evra, uposleno je 53 naših sugrađana a asortiman od čak 37.000 artikala nalazi se na površini većoj od 3.000 kvadratnih metara. Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa svojim saradnicima – zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem i šefom kabineta Aleksandrom Ćirićem. Objekat je otvorio ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Na otvaranju centra direktor Mercator S kompanije Entoni Sošić istakao je da je ovo 35. po redu ovakav prodajni objekat u Srbiji, da je u Pirotu zapošljeno više od 50 nezaposlenih ljudi, a zanimljivost je da je Roda “brendirana” šarama pirotskog ćilima, koje se mogu videti u ovom objektu.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je novinarima da je reč o lepom i modernom objektu.

-Pirot je nekada imao veliki trgovinski lanac – Angropromet, koji odavno ne postoji, sada se to polako vraća, imamo Maxi, sada Rodu, očekuje se otvaranje Lidla. U Pirotu ima dosta kupaca, imamo mnogo turista iz Bugarske koji dolaze da kupuju ovde, veliki je porast noćenja, tako da je prisustvo Rode važno za Pirot i nadam se da će dobro poslovati-kazao je gradonačelnik Vasić.

Ministar turizma i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kazao je da je prisustvo predstavnika Vlade Srbije jasan vid podrške ovoj kompaniji koja zapošljava ogroman broj ljudi u celoj Srbiji da stabilizuje svoje poslovanje, ali i vid podrške svim stranim investitorima koji nameravaju da dođu ili su već u Srbiji.

-Mi retko prisustvujemo otvaranju trgovinskih objekata jer želimo da svi trgovinski lanci imaju isti tretman. Ipak, na ovaj način želimo da pokažemo vrlo jasan stav Vlade Srbije i podršku nakon svega što se dešavalo u Merkatoru protekle godine za proces stabilizacije poslovanja svih Agrokorovih kompanija u Srbiji. Tu su i Merkator S ali i Dijamant i Frikom. Ja se nadam da će sve ove kompanije poslovati stabilno. Posebno je interesantan podatak da ovde od 27.000 artikala – 70 posto je proizvedeno u Srbiji-istakao je ministar Ljajić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker