Lokalna samouprava

Pirot postaje regionalni centar za nauku, rame uz rame sa Tršićem, Petnicom…

Ministar prosvete u Vladi RS Mladen Šarčević danas je boravio u poseti pirotskom kraju gde je u prostorijama OŠ “Sveti Sava” održao sastanak sa direktorima svih škola u ovom delu Srbije. Ministar Šarčević je konstatovao da je Pirot mnogo toga uradio da se poboljšaju uslovi za funkcionisanje škola, posebno rekonstrukcijom i obnovom gotovo svih škola, što je redak primer u Srbiji. Ministar Šarčević je između ostalog, kazao i da se razmatra mogućnost da Pirot dobije instituciju nalik Istraživačkoj stanici Petnica koja će se baviti pre svega ekologijom

-U Pirot dolazim treći put i svaki put kad dođem čujem lepe vesti o tome kako uspešna lokalna samouprava i uspešan aktiv direktora sami rešavaju brojne probleme, prihvataju sve reformske procese i zadovoljstvo je kad vidite da u školi sve funkcioniše. Objekti u Pirotu imaju savršen izgled, ja prvi put vidim da sindikat ima svoje prostorije, da pedagoške službe imaju svoje prostorije, to je zaista fantastično. Vidim dobre preduzetničke sposobnosti, dobre đačke zadruge, i to me raduje. Pirotska Gimnazija će se rekonstruisati, velika sredstva će biti uložena. Dogovorili smo se da deca iz IT odeljenja Gimnazije ne polažu u Nišu prijemni, već ćemo to organizovati u Pirotu-kaže ministar Šarčević.

mladen šarčević u pirotu

Pirot dobija regionalni naučni centar

-U planu nam je da razvijemo i regionalne centre za nauku. Tu je Tršić, Petnica, Viminacijum, Jastrebac, Goč. Ova regija je planirana za jednu takvu delatnost i mislim da mnogo bolje uslove za tako nešto imamo ovde nego u zoni Niša. Oblasti o kojima smo pričali su oblasti poput ekologije, biomedicine i mnoge druge-kazao je ministar Šarčević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker