Lokalna samouprava

Pirot polako dobija novi Kej, prave se bedemi na kanalu Rogoz

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Republike Srbije, Pirot je obezbedio novac za brojne infrastrukturne radove, uređenje škola Sveti Sava, Mladost, radiće se i rekonstrukcija Gimnazije, a trenutno se radi na izradi bedema uzvodno od mosta na kanalu Rogoz, kod naselja Rasadnik. Ovaj bedem će sprečiti plavljenje okolnih kuća u vreme visokih vodostaja, ali i predstavlja budući Kej, koji će se prostirati od pomenute lokacije pa sve do mosta kod AMSS-a-kazao je gradonačelnik Vasić prilikom obilaska radova. Zajedno sa gradonačelnikom, radove je obišla i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, koja je i koordinator za saradnju Grada sa Kancelarijom za javna ulaganja. 

-Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Kancelarijom, između ostalog, potpuno je renovirana škola Sveti Sava, završena je prva faza renoviranja OŠ “8. septembar”, uloženo je mnogo i u renoviranje škole Mladost. Kanal Rogoz je uređen od Ulice Hajduk Veljka – 500 metara nizvodno, sada radimo uzvodno do uliva kanala Kavak u Rogoz. Želim da istaknem i da smo dobili odobrenje za dodatna sredstva za drugu fazu OŠ “8. septembar” – oko 60 miliona dinara, i još više novca za školu Mladost – oko milion evra. Biće uređena nova fiskulturna sala a i čitaj taj prostor će biti otvoren, skloniće se ograda i biće to novi park u naselju Senjak. Očekujemo i nove projekte i nastavak saradnje a dosadašnja ulaganja su preko dva miliona eura-kazao je gradonačelnik Vasić.

-Ovde radimo projektnu dokumentaciju za, praktično, izradu novog Keja za ovaj deo grada, formiraćemo novi drvored i nastavak uređenja ka AMSS-u-kazao je Vasić.

Milan Pešić, iz firme “Erozija”, koja izvodi radove na rekonstrukciji kanala Rogoz kazao je da očekuje da radovi budu završeni do marta meseca.

-Radi se i vodovodna i kanalizaciona mreža a radovi bi po dinamici trebalo da budu završeni do 25. marta iduće godine-kazao je Pešić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de