Sport

Pirot organizator teniskog turnira “ITF Pirot open 2023” koji se boduje za zvaničnu ATP listu

Na teniskim terenima u Pirotu igra se  “Turnir prijateljstva” u kategorijama za decu do 8 godina,  do 10 godina  i za učesnike do 12 godina starosti.  Iz nekoliko klubova koji sarađuju sa Teniskom akademijom Todorović takmiči se  37 učesnika podeljenih u tri starosne kategorije.  Učesnici su iz Beograda, Niša, Babušnice, Dimitrovgrada, Ćuprije, Paraćina i Jagodine.

Značaj ovakvih turnira je da se deca upoznaju, druže i stignu do  ozbiljnijeg takmičarskog nivoa. Iz Teniske akademije Todorović kažu da se u Pirotu organizuju najbolji i najmaosvniji teniski turniri. Čak i u mnogo većim gradovima je broj učesnika daleko manji. “Tereni u Pirotu su među najboljima u Srbiji a kroz dvadesetak dana će upravo Pirot biti domaćin najozbiljnijeg turniara koji će okupiti učesnike iz dvadeset zemalja širom sveta” – kaže teniski trener, Željko Todorović.

Od 2. do 10. septembra Pirot će biti domaćin međunarodnog turnira  “ITF Pirot open 2023” koji se boduje  za zvaničnu ATP listu. Turnir u Pirotu pobedniku deonosi 15 bodova na ATP listi i nagradu od 15.000 dolara. Učestvovaće 72 tenisera u singl i dubl konkurenciji iz Srbije, Bugarske, Japana, Nemačke, Švajcarske, Rusije, Ukrajine, Australije. Konačna lista učesnika izlazi nedelju dana pre turnira.

Teniska akademija Todorović u saradnji sa Sportskim centrom i uz podršku Grada Pirota već treću godinu zaredom organizuje ovakav međunarodni turnir, oba puta Pirot je proglašen za najboljeg domaćina organizatora.

Od 19. avgusta u Pirotu se organizuje i Državno prvenstvo Srbije, turnir A kategorije za dečake i devojčice do 12 godina.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de