Kultura

Pirot opravdao epitet prestonice folklora

Direktor Doma kulture Miško Ćirić, nakon još jednog uspešno realizovanog Međunarodnog festivala foklora za Pirotske vesti je izjavio da je ovogodišnji Festival bio veoma uspešan, o čemu svedoči podatak da je Festival iz večeri u veče bio sve posećeniji, a u čarima folkloraca iz Grčke, Turske, Bugarske, Makedonije, kao i domaćih fokloraca, uživalo je na hiljade Piroćanaca, ali i gostiju sa strane.

DCIM100MEDIADJI_0040.JPG

Po Ćirićevim rečima, nakon uspešno realizovanog Festivala foklora, Piroćance već u petak očekuje koncert Riblje Čorbe, jednog od najpopularnijih rok bendova u našoj zemlji, ali i okruženju, a samo nedelju dana nakon Čorbe Piroćanci će imati prilike da vide i tribjut bend Bijelog dugmeta, koji će i starije i mlade Piroćance podsetiti na legendarne hitove Bregovića, Bebeka, Alena Islamovića, Ipeta Ivandića i drugih članova legendarne grupe.

DCIM100MEDIADJI_0022.JPG

-Naredne godine će Festival foklora biti na Omladinskom stadionu jer se pokazalo da je to ipak najbolji prostor za ovakve manifestacije, a i bolji je ugođaj za posetioce, nego na centralnom gradskom trgu. Interesantno je da je iz večeri u veče bilo sve više i više posetilaca, kako na defileu, tako i na koncertima tako da smo zaista zadovoljni kako je sve proteklo-kaže Ćirić za Pirotske vesti.

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

O atmosferi pre i za vreme Međunarodnog festivala foklora pogledajte fotografije Foto studija “Glamur”, koji uskoro počinje sa radom u renoviranom hotelu “Pirot” u centru grada.

DCIM100MEDIADJI_0034.JPG

DCIM100MEDIADJI_0032.JPG

DCIM100MEDIADJI_0014.JPG

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker