Kultura

Pirot očima mladih umetnika – talentovanih đaka OŠ “Sveti Sava” (foto galerija, VIDEO)

Mališani u okviru Dečje nedelje u okviru projekta Udruženja "Prijatelji dece" ulepšali dvorište svoje škole

Desetak mladih i veoma talentovanih đaka OŠ “Sveti Sava” uz pomoć mentora – profesora umetnosti u Akademiji strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu – Bojane Nikolić, Dragane Dragutinović i Milice Lilić, a u okviru projekta Udruženja “Prijatelji dece” koji se realizuje povodom Dečje nedelje.

Mali slikari kažu za Pirotske vesti da su za svega dva dana uspeli da unesu vedrinu i živost u nekada sumorni zid u školskom dvorištu svoje škole. Kako kažu, uz pomoć mentora, profesora umetnosti, vrlo brzo su savladale veštinu izrade murala i njihova želja je da na ovaj način ulepšaju ceo grad. Oni su svoj rodni grad prikazali, kroz svoju umetničku vizuru, u formi planete na kojoj dominiraju cvetni motivi.

planeta pirot mladi umetnici

Učenica šestog razreda Anđelija Golubović kazala je Pirotskim vestima da je na velikom muralu nacrtala vanzemaljca.

-Nas desetak je učestvovalo u izradi murala i dvorište nam je sada mnogo lepše nego pre-kaže Anđelija.

Bojana Nikolić, doktor umetnosti i profesor na Akademiji strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu kazala je da su deca u OŠ “Sveti Sava” ispoljili veliku kreativnost i spretnost.

-Svake godine u okviru Dečje nedelje sa decom iz različitih škola radimo na izradi murala. Pionirski poduhvat nam je bio u OŠ “Vuk Karadžić”, zatim u školi “Dušan Radović”, u Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj” smo takođe radili mural-kazala je profesor Nikolić.

 

 

Sara Milošević, učenica šestog razreda kaže da su uspeli da za svega dva dana urade mural.

-Danas ono što smo uradili do sada premazujemo providnom bojom. Mnogo mi se sviđaju svi radovi i htela bih da i naredne godine ovo radimo ponovo-kazala je Sara Pirotskim vestima.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”73″ gal_title=”Pirot očima talentovanih školaraca, malih umetnika iz OŠ Sveti Sava””]

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker