Lokalna samouprava

Pirot nikada nije bio žarište korona virusa, dobro smo se držali ali moramo imati na umu da epidemija nije prošla, poručio Vasić

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je u gostovanju na TV Pi kanalu da je Štab za vanredne situacije Grada Pirota i generalno sva javna preduzeća funkcionisala dobro, kao dobro ukomponovan sistem, što je doprinelo tome da Pirot ne bude jedno od žarišta korona virusa. Ipak, Vasić je poručio da, na osnovu informacija koje stižu od lekara-epidemiologa, po ukidanju vanrednog stanja došlo je do naglog opuštanja, što nije dobro jer se i dalje moramo pridržavati svih mera predostrožnosti s obzirom da je epidemija korona virusa i dalje “na snazi”.

Apel za međugeneracijsku solidarnost urodio plodom

Volonteri Štaba su podelili 4.500 paketa najugroženijim penzionerima i drugim ugroženim kategorijama stanovništva,  a u narednom periodu biće podeljeno još 8.000 paketa penzionerima koji imaju primanja do 30.000 dinara.

-Ja sam apelovao više puta na međugeneracijsku solidarnost i drago mi je da nijedan naš ugroženi sugrađanin nije ostao bez lekova, bez hrane. Hvala svima koji su učestvovali donacijama i svojim angažmanom. Ipak, nije još uvek kraj, nije proglašen kraj epidemije i moramo da se ponašamo odgovorno i prema sebi i prema drugima-kazao je Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker