Lokalna samouprava

Pirot na “Movin’on samitu” u Kanadi. Glavna tema samita koga organizuje Michelin – mobilnost i unapređenje transporta

Delegacija Pirota predvodjena gradonačelnikom Vladanom Vasićem učestvuje u radu Movin’on Samita koji se od 4. do 6. juna 2019. godine održava u Montrealu u Kanadi. Generalni sponzor Samita je kompanija Michelin a jedna od ključnih tema samita je mobilnost i unapredjenje transporta.

Kroz veliki broj panela, radionica i B2B sastanaka, preko 5.000 učesnika iz celog sveta moći će da razgovaraju na ove važne teme. Samit predstavlja i naučno vidjenje budućnosti transporta i predlaže nove metode i vidove smanjenja zagadjenja u transportu uz ubrzavanje protoka robe i skraćenje vremena isporuke.

Na dnevnom redu samita je i sastanak mreže Michelinovih gradova na kome će učestvovati gradonačelnik Vasić, a na poziv Oliviera Bianchia, gradonačelnika Clermont Ferranda.

Na otvaranju skupa govorio je i novi CEO Michelina, Florent Menegaux, koji je istakao da će u roku od dvadeset godina u svetu biti dve milijarde vozila, i poručio da je mobilnost, a manje uticaja na sredinu, cilj svih.


Delegaciju Pirota uz gradonačelnika Vasića, i njegovog šefa kabineta, Aleksandra Ćirića, čine i predstavnici Slobodne zone Pirot, Dragan Kostić, izvršni direktor Zone, i Aleksandar Simonović, pomoćnik direktora. Slobodna zona Pirot je Michelinov strateski partner u razvoju logistike u regionu Jugoistocne Evrope.

 

Gradonačelnik Klermon-Ferana Olivije Bianki: Nastavićemo da učvršćujemo saradnju “Mišelinovih” gradova

-Treba iskoristiti ovu priliku, kada se okupljaju gradovi svake druge godine da bi nastavili sa saradnjom. Imali smo prilike da se sastanemo sa delegacijom Pirota u Španiji pre nekoliko meseca i ovde smo imali sastanke i nastavili da učvršćujemo našu saradnju-kazao je Bianki. Po njegovim rečima, postoji verovatnoća da i Pirot jednog dana bude domaćin ovakvo značajnog skupa.
-Nadam se da ću uskoro i posetiti Pirot. A možda će Pirot jednog dana grad biti i domaćin mreži Michelinovih gradova. Ja mu to od srca zelim-kazao je gradonačelnik Bianki.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker