Lokalna samouprava

Pirot na listi dobrih investicionih destinacija Fajnenšl tajmsa?

Globalni komercijalni direktor prestižnog finansijskog časopisa FDI-(Direktne strane investicije), koji posluje u okviru Fajnenšl tajmsa Kris Najt danas je posetio Pirot i Slobodnu zonu Pirot kako bi se upoznao sa potencijalima i mogućnostima za investiranje u Pirot, s obzirom da se poslednje dve godine Slobodna zona Pirot na rang listi ovog magazina nalazi u listi 50 najboljih slobodnih zona sveta. Najt je istakao da Pirot ima i stručnu radnu snagu i dobru infrastrukturu, što su dva osnovna preduslova za investitore širom sveta.

P_20160825_143121_resize

Krisa Najta je u svom kabinetu primio gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, koji ga je upoznao sa svim pogodnostima koje grad Pirot pruža stranim investitorima, među kojima je i svetski gumarski gigant Mišlen.

-Razlog za moju posetu Pirotu jeste odlična saradnja sa Slobodnom zonom Pirot, direktorom Zone Draganom Kostićem. Saradnja traje već četiri godine, a rezultati rangiranja slobodnih zona u svetu, koje radi FDI magazin su vrlo važni za sve investitore širom sveta. Slobodna zona Pirot je ekstremno uspešna u tom rangiranju. Takođe, uskoro radimo globalno rangiranje i gradova sveta svih veličina upravo u pogledu pogodnosti za direktne strane investicije, tako da se nadamo da će se i Pirot naći na toj listi zajedno sa Slobodnom zonom Pirot-kazao je direktor Najt i dodao da je Slobodna zona Pirot uradila odličan posao u promociji investicionog potencijala Pirota širom sveta, ali i da Pirot ima i dobru infrastrukturu i kvalitetnu radnu snagu, što je značajan podatak za investitore.

tigar tajers

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je novinarima da je Pirot jedan od prvih gradova u Srbiji koji je dobio sertifikat NALED-a o povoljnoj investicionoj klimi.

-Ugledni časopis za investicije objaviće decembra konkurs namenjen gradovima koji imaju dobru poslovnu klimu. Mi ćemo analizirati i nadamo se da ćemo biti rangirani na toj lestvici što predstavlja izuzetnu poruku investitorima. Pirot je puno napredovao proteklih nekoliko godina. Prošle godine je Pirot posetila i urednica FDI magazina Kortni Finger, a sada je ovde i njen saradnik. Imamo Mišlen, Koridor 10, ono što je Pirot uradio u oblasti infrastrukture daje nam nadu da ćemo se naći na toj listi-kazao je gradonačelnik Vasić.

Nakon sastanka u kabinetu gradonačelnika, direktor Najt je zajedno sa direktorom Uprave za slobodne zone Ministarstva finansija Milanom Ristićem, i direktorom Slobodne zone Pirot dr Draganom Kostićem, obišao i Slobodnu zonu Pirot.

uskoro video

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker