Lokalna samouprava

Pirot na desetom Forumu ekonomskih lidera Mediterana

​Potencijali Pirota i Slobodne zone Pirot, kada je reč o privlačenju stranih investitora, kao i dosadašnji rezultati na tom polju predstavljeni su danas na desetom Forumu ekonomskih lidera Mediterana koji se održava u Španiji, u Barseloni.

Deseta nedelja ekonomskih lidera Mediterana (MedaWeek) održava se u Barseloni u period od 30.11.-02.12.2016. godine i predstavlja značajnu platformu za promociju ekonomske integracije Mediterana i evro-mediteranskih udruženja.

Cilj ovog događaja je prevazilaženje razvojnih prepreka i izgradnja zajedničke i održive budućnost za sve ljude u regionu i on zahteva jasnu saradnju preduzeća i javnog sektora sa civilnim društvom. 

Hiljade biznismena, predstavnika institucija i međunarodnih organizacija prisustvuju ovogodišnjem specijalnom izdanju kojima će biti pružena mogućnost da se razmene najbolje prakse i iskustava, predliože konkretni projekte i stvore nove poslovne mogućnosti.

Na forumu su učestvovali predstavnici Slobodne zone Pirot, dr Dragan Kostić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot i predsednik RPK Niš, Aleksandar Simonovic, rukovodilac sektora marketinga zone, direktor uprave slobodnih zona Milan Ristić i njegov savetnik Vidak Tomić. 

Pored predstavnika zone, događaju su prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti, gradonačelnik mr Vladan Vasić i pomoćnik gradonačelnika za investicije i infrastrukturu Aleksandar Ćirić, potpredsednik Regionalne privredne komore Niš, Nebojša Bogdanović, direktor komapnije D-Company, Dragan Ćirić i direktor kompanije Grammer iz Aleksinca, Pierluigi Ghione.
Pored učešća na MedaWeek-u, u Barseloni delegaciju je primio i predsednik privredne komore Barselone g. Migel Vals sa kojim su nastavljeni razgovori o aktuelnoj privrednoj situaciji a poredili su se i ekonomski pokazatelji naših regiona.

Tokom posete predstavnici zone su imali podršku od strane ambasadora Srbije u Španiji Nj.E. Danko Prokić. 

Za podnevne časove je predviđen upravni odbor Svetske organizacije slobodnih zona   FEMOZA-e na kome će uzeti učešće dr Kostić, a 01.12.2016. godine na konferenciji Slobodnih zona u okviru MedaWeek-a, biće predstavljena Slobodna zona Pirot i njene pogodnosti za poslovanje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker