Lokalna samouprava

Pirot lider u zemlji ali i šire kada je reč o inkluziji kroz organizaciju i učešće na specijalnim olimpijadama

Srbija je lider na svetu kada je reč o nastojanjima da se putem organizacije specijalnih olimpijada maksimalno poveća stepen inkluzije osoba sa posebnim potrebama, a u Srbiji, apsolutni lider je Pirot, ocenio je danas prilikom poseti Pirotu Soren Palumbo, potpredsednik Specijalne Olimpijade Internacional, zadužen i za program mladih, iz Vašingtona. Samo reči hvale za Pirot imali su i ostali članovi delegacije, Panos Vazeos – predstavnik Stavros Niakros Fondacije, kao i Aleksandar Stanojević – direktor Specijalne Olimpijade Srbije.

Gradonačelnik Vasić, koji je važnu delegaciju primio sa svojim pomoćnicima, Milicom Golubović i Bojanom Ranđelovićem,  zahvalio se na isticanju Pirota kao grada dobre prakse.

-Mi dosta dugo podržavamo sve sportske aktivnosti u Pirotu, želimo da sport bude dostupan svima, pa stoga podržavamo i Specijalnu olimpijadu. Naši takmičari su stalni učesnici ali i redovni osvajači medalja na Specijalnim olimpijadama širom sveta, a na poslednjoj, održanoj nedavno u Abu Dabiju, naša ekipa je u inkluzivnoj košarci osvojila srebrenu medalju. Ovim povodom želim da se zahvalim i njima, da im još jednom čestitam i da se zahvalim predstavnicima Specijalne olimpijade iz Pirota i Srbije-kazao je gradonačelnik Vasić.

Soren Palumbo, potpredsednik Specijalne Olimpijade Internacional iz Vašingtona, kazao je da ceo svet ima puno toga da uči od Srbije, koja je lider na ovom polju, a Pirot je lider u Srbiji.

Panos Vazeos, zadužen za programe u Stavros Niakros fondaciji, kazao je da je ova fondacija međunarodna filantropska organizacija.

-Ovde smo da posvedočimo veliki nivo posvećenosti promociji i sprovođenju pokreta specijalnih olimpijada. Ovaj program ima za cilj da okupi preko 500.000 sportista širom sveta. Srećni smo da smo deo ovog tima i hvala Pirotu na gostoprimstvu i posvećenosti-kazao je Vazeos.

Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne olimpijade Srbije kazao je da je gradonačelnik Vasić i lokalna samouprava u Pirotu dala nemerljiv doprinos razvoju ovog važnog projekta i na nivou zemlje a posebno u Pirotu. On je uručio simbolične poklone gradonačelniku Vasiću.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker