Lokalna samouprava

Pirot-grad dobre prakse

U prostorijama Sportskog saveza Srbije održan je sastanak povodom održavanja seminara ’’Obuka za prijavu EU programa prekogranične saradnje, za razvoj sportskih objekata i sporta“. Seminar će se održati 3. februara u Beogradu, a okupiće gradonačelnike gradova, članove gradskih veća i predstavnike opštinskih sportskih saveza. U planu je da se održe tri seminara. Među predavačima su i direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević i šef pirotske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marija Đošić. Oni će na seminaru predstaviti primer Pirot, grada koji služi kao primer dobre prakse ostalim zbog činjenice da je brojna sportska infrastrutkura izgrađena zahvaljujući programu prekogranične saradnje Srbije i EU.

mini pic teren_2

U ime MOS sastanku su prisustvovali državni sekretar Predrag Peruničić, pomoćnik ministra Zagorka Petrović Zlatanović Gigić, šef kabineta Una Pavlović, rukovodilac grupe za međunarodnu saradnju Aleksandra Knežević Mitrović i samostalni savetnik Bratislav Petrović. Kancelariju za evropske integracije predstavljala je kordinatorka Ivana Davidović. Domaćini skupu ispred SSS bili su direktor Dragan Šešum, član Upravnog odbora Slobodan Đurić i stručni savetnik Miodrag Šebek.

– Ovo je velika prilika da predstavnici gradova i nevladinih organizacija, zajedničkim programima konkurišu za dobijanje sredstava. Zahvalni smo i Ministarstvu omladine i sporta, što hoće da bude naš partner na ovim Seminarima, gde će zainteresovani dobiti puno informacija – istakao je direktor Sportskog saveza Srbije.

 A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker