Lokalna samouprava

“Pirot – grad budućnosti” – dok. film

Dokumentarni serijal  Video produkcije Astra, ”Pirot, grad budućnosti”  koji se sastoji od  tri  emisije,  će  predstaviti  rezultate postignute u poslednjih  15.godina,   po kojima je grad  Pirot postao  primer dobre prakse,  u cilju prezentacije i promocije grada.

U emisiji govore: Marija Đošić, šef  Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj,  Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika Pirota za vanprivredu,  Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta i Vesna Todorović, direktor ŠOSO Mladost.

Dokumentarni serijal  ” Pirot, grad budućnosti ”  premijerno je prikazan na Televiziji Pirot, a biće ponuđen na emitovanje  i drugim lokalnim,  regionalnim i nacionalnim TV stanicama u Srbiji;

Prvi film iz serijala za temu ima infrastrukturu. 

Svake godine iz budžeta izdvajaju se velika sredstva za izgradnju novih objekata, ali i za rekonstrukciju i rehabilitaciju postojećih. Skoro svi putni pravci prema selima i Staroj planini su asfaltirani, a u gradu gotovo da ne postoji neasfaltirana ulica.U saradnji sa ministartvima i Vladom Republike Srbije zajedničkim delovanjem i finansiranjem rehabilitovani su ključni regionalni  putni pravci, rekonstruisane su škole, vrtići, izgrađen je novi most  na Nišavi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker