Lokalna samouprava

“Pirot – grad budućnosti” – dok. film

Dokumentarni serijal  Video produkcije Astra, ”Pirot, grad budućnosti”  koji se sastoji od  tri  emisije,  će  predstaviti  rezultate postignute u poslednjih  15.godina,   po kojima je grad  Pirot postao  primer dobre prakse,  u cilju prezentacije i promocije grada.

U emisiji govore: Marija Đošić, šef  Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj,  Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika Pirota za vanprivredu,  Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta i Vesna Todorović, direktor ŠOSO Mladost.

Dokumentarni serijal  ” Pirot, grad budućnosti ”  premijerno je prikazan na Televiziji Pirot, a biće ponuđen na emitovanje  i drugim lokalnim,  regionalnim i nacionalnim TV stanicama u Srbiji;

Prvi film iz serijala za temu ima infrastrukturu. 

Svake godine iz budžeta izdvajaju se velika sredstva za izgradnju novih objekata, ali i za rekonstrukciju i rehabilitaciju postojećih. Skoro svi putni pravci prema selima i Staroj planini su asfaltirani, a u gradu gotovo da ne postoji neasfaltirana ulica.U saradnji sa ministartvima i Vladom Republike Srbije zajedničkim delovanjem i finansiranjem rehabilitovani su ključni regionalni  putni pravci, rekonstruisane su škole, vrtići, izgrađen je novi most  na Nišavi.

Slične vesti

Back to top button