Sport

Pirot domaćin teniskog turnira “ITF Pirot open 2023” koji se boduje za zvaničnu ATP listu

Blizu 50 takmičara iz preko 20 zemalja učestvuje na  međunarodnom turniru  “ITF Pirot open 2023” koji se boduje  za zvaničnu ATP listu. Pobednik turnira dobija 15 bodova na ATP listi i nagradu od 15.000 dolara.  Danas je  drugi dan kvalifikacionog dela turniira koji se satoji iz tri kola kvalifikacvija. Sledi glavni turnir u singlu i glavni turnir u dubl konkurenciji. Finale se igra u nedelju, 10. septembra, od 11 sati.

U kvalifikacionom delu turnira učestvuje 48 takmičara iz preko 20 zemalja. Pored tenisera iz Srbije učesnici turnira sigli su  iz Bugarske, Japana, Nemačke, Švajcarske, Rusije, Ukrajine, Australije.

Jedini Piroćanac koji učestvuje na “ITF Pirot open 2023” je dvadestjednogodišnji Lazar Radenković. Radenković kaže da je poziv za učešće na turniru dobio od organizatora. Bavi se tenisom više od 17 godina i pokušava da, kako kaže, uzme ATP bod koji mu je važan za dalju karijeru i samopouzdanje. “Jako mi znači da igram u Pirotu pred ljudima koje poznajem. Tenis je skup sport, finansijski je jako naporno, putuje se i trenira non stop a bez turnira nema bodova, nema igre” – kaže mladi pirotski teniser. On  ističe da je prošle godine učestvovao na nekoliko turnira koji donose ATP bodove ali  je ostao bez poena.

Radenković je završio osnovne studije ekonomije i sada je na master studijama u Bukureštu, gde kako kaže koristi svaku priliku da učestvuje na turnirima.  Godinu dana je bio u Francuskoj gde je takođe igrao tenis i učestvovao na turnirima. “Od sledeće godine planiram da pojačam učešće na turirima koji donose ATP bodove. Turnir  je jak,  igram sa prvim nosiocem iz kvalfikacija koji je 1100. na ATP listi” – rekao je Radenković.

Teniska akademija Todorović u saradnji sa Sportskim centrom i uz podršku Grada Pirota već treću godinu zaredom organizuje ovakav međunarodni turnir, oba puta Pirot je proglašen za najboljeg domaćina organizatora.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker