Sport

Pirot domaćin Međunarodnog otvorenog prvenstva centralne Srbije  u šahu

Pirot je domaćin Međunarodnog otvorenog prvenstva centralne Srbije  u šahu koji se održava od 16. do 23. novembra. U organizaciji šahovskog kluba “Čast i slava” i ŠSCS a pod pokroviteljstvom Šahovskog saveza Srbije, u prostoru medijateke Tehničke škole igraće se šahovski turnir od 9 kola po švajcarskom sistemu. Tempo igre je 90 minuta po igraču za 40 poteza i 15 minuta do kraja partije, uz dodatak od 30 sekundi za svaki potez. Obezbeđeno je 10 redovnih nagrada i specijalne nagrade za najuspešnije takmičarke, igrače sa nižim rejtinzima i veterane.

Na turniru učestvuje 74 igrača iz 15 nacionalnih federacija među kojima su šahisti iz Novog Zelanda, Singapura, USA, Kirgizije, Inije, ali i mnogih evropskih zemalja. Fide majstor, Boban Nikolić, kaže da je među  favoritima sedam velemajstora koji učestvuju na turniru. Prema njegovim rečima juče odigrano prvo kolo a među takmičarima je i dvadesetak šahista iz Pirotskog okruga.  Nagradni fond je  5.250 Evra, a u subotu je predviđen i brzopotezni turnir.

Na  otvaranju turnira  učesnike i goste pozdravili su Dragana Pejić Ranđelović, direktor turnira, u ime tehničkog organizatora ŠK “Čast i slava”, zatim Saša Jevtić, predsednik Skuštine ŠS Centralne Srbije, Andrija Jorgić, generalni sekretar ŠS Srbije, a turnir je proglasila otvorenim Ivana Stamenović, članica Gradskog veća. Na svečanom otvaranju  nastupio je duo Muzičke škole ” Dr Dragutin Gostuški u sastavu, nastavnik violine, Vladimir Pešić i, učenik, Konstantin Živković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker