Sport

Pirot domaćin I Kola Prvenstva Centralne Srbije u plivanju

U organizaciji Plivačkog Saveza Centralne Srbije na Zatvorenom bazenu u Pirotu danas se održava I Kolo Prvenstva Centralne Srbije u plivanju. Na takmičenju  učestvuje 270 dece iz raznih klubova centralne Srbije među kojima je  i devetoro  plivača iz plivačkog kluba “Sveti Sava” Pirot. Takmičenje je svečano otvorio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

 

 

Plivački Savez Centralne Srbije je I Kolo prvenstva organizovao u Pirotu a već narednog vikenda takmičenje će se održati u Lajkovcu,  sve u cilju širenja i razvoja ovog značajnog sporta. Predsednik Plivačkog Saveza Centralne Srbije, Ivan Cvetanović kaže da Savez nastoji  da  se ova takmičenja održavaju širom Srbije jer je to značajno za razvoj plivanja.

“Pirot ima fantastičan bazen koji treba iskoristiti ne samo za takmičenje nego da i u klubu bude mnogo više dece, što je svima u interesu. Mi sa ovim takmičenjima širimo regione i želimo da što više podstaknemo plivanje, da se deca bave ovim bazičnim sportom. Pirot jeste najudaljeniji ali je 270 dece  iz centralne Srbije danas je  došlo ovde i mislim da je to pun pogodak ne samo za Pirot nego i za region da pospešimo razvoj ovog sporta” – rekao je predsednik Plivačkog Saveza Centralne Srbije.

Gradonačelnik Pirota istakao je da je sa Plivačkim savezom uspostavljena dobra saradnja i da ovo nije prvo takmičenje koje se organizuje u Pirotu. “Prelepo je što je što su ovde deca iz petnaestak klubova koja su došla u Pirot. Upravo sam razgovaaro sa državnim sudijom koji je rekao da nije očikavo ovako dobre uslove u Pirotu, što je nama ponos i dika. Kad vidimo bazen prepun dece onda je to još veća satisfakcija da se i dalje ulaže i stvaraju još bolji uslovi za njihovo odrastanje” – rekao je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Gradonačelnik je istakao da je plivanje pored atletike jedan od osnovnih bazičnih sportova gde  deca razviaju  motoričke sposobnosti i opredeljuju se ka sportu. “Prilikom otvaranja bazena bio nam je cilj da podignemo stepen kvaliteta života u Pirotu, da deca nauče da plivaju jer smo imali ogroman procenat neplivača. Važno je da se deca uče zdravim stilovima života a ujedno su i  stariji dobili mogućnost da se rekreiraju i da pored posla imaju kavlitetne uslove za život. To je bila ideje kada smo parvili bazen a sada se vidi da je to bio pun pogodak. Sada imamo plivački klub “Sveti Sava” i imamo vaterpolo klub i organizujemo plivačka takmičenja i vaterpolo  utakmice u našem gradu.

On je podsetio da pored zatvorenog bazena koji radi 365 dana u Pirot sada ima i  otvoreni bazen koji je dodatno doprineo  kvalitetu života u Pirotu.  “Bogatija je ponuda za bavljenje sportom ali to utiče i na razvoj turizama jer mnogo ljudi dolazi u Pirot zbog ovih uslova” – rekao je gradonačelnik Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker