Lokalna samouprava

Pirot dobio stanicu za punjenje elektrovozila i moderan parking na ulazu u gradu kod srednjovekovne tvrđave Kale

Večeras je zvanično pušten u upotrebu moderan parking na Kaleu, na ulazu u grad pored srednjovekovne tvrđave, a osim novih parking mesta, ovaj parking sadrži i stanicu za punjenje električnih vozila na kojoj mogu u isto vreme da se pune dva automobila.

-Veoma sam srećan što ovaj parking pustamo u rad. Ovde je tvrđava, MZ Kale i u periodu iza nas smo dosta radili u ovoj MZ. Rekonstruisana je Kozaračka ulica, Vojvode Mišića, Vojvode Momčila, Srpskih vladara, rekonstruisali smo tvrđavu, park iza tvrđave i logičan sled koraka je bio da se obezbedi i parking prostor za veliki broj turista ali i naše ljude. Sada to i imamo, najmoderniji parking prostor u gradu sa preko 40 parking mesta, sve više je potreban parking u gradu, ali sve je veći i broj turista koji posećuju Pirot i tvrđavu i druge atrakcije. Ovde imamo i stanicu za punjenje električnih vozila, već se veliki broj električnih vozila koristi njome a u narednom periodu nastojaćemo da instaliramo bar još jedan punjač u gradu. Cilj je da korisnici električnih vozila, kada vide Pirot na mapi punjača električnih vozila, znaju da mogu da ovde naprave pauzu, posete grad, posete tvrđavu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor JP za planiranje i izgradnju Grada Slaviša Svilarov kazao je da je vrednost radova 15.7 miliona dinara, izvođači su konzorcijum pirotskih firmi Soči i Elport.

-Urađen je novi tampon, oko 1400 kvarata imamo pod behatonom, shodno uslovima Zavoda. Negde oko 300 kvadrata je pod zelenilom, to je Komunalac uredio, radovi su završeni u roku i sada imamo verovatno najlepši parking u našem gradu-kazao je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker