Lokalna samouprava

Pirot dobio sedam licenciranih trenera – odlična saradnja Grada i Fakulteta sporta

U prvoj godini saradnje Grada Pirota i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša, Pirot je dobio sedam licenciranih trenera, čime će se značajno unaprediti dalji razvoj sporta u našem gradu. Treneri su dobili licence koje su priznate u EU. 

dekan prof. dr Bratić i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić

Pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović kazao je da ova saradnja traje godinu dana i da će se, po svemu sudeći, s obzirom na dobre rezultate, nastaviti.

-Sedmoro sportskih trenera iz Pirota dobilo je licence sportsko-operativnog trenera, profesori Fakulteta sporta su dolazili u Pirot, realizovali nastavu i usavršavanje za naše trenere. Grad Pirot će imati veliku korist od toga jer su naši treneri dobili odgovarajuće licence koje su prepoznate u EU-kazao je Ranđelović.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da po novim zakonima iz ove oblasti, treneri moraju da imaju licencu za rad, postoji i mnogo administrativnih procedura koje su uvedene, pa je namera Grada da na ovakav način svi imaju koristi, i Grad i klubovi i svi pirotski sportisti.

-Fakultet nam je dosta pomogao, očekujemo i dalju saradnju, proširićemo saradnju a ovo je ujedno i poziv svim sportskim klubovima iz Pirota da se uključe u ovaj program koji je od velikog značaja za dalje napredak pirostkog sporta-kazao je gradonačelnik Vasić.

Dekar Fakulteta sporta prof. dr Milovan Bratić kazao je da su polaznici bili izvanredni, svi su uspešno završili obuku.

-Fakultet je otvoren za dalju saradnju, mi imamo mogućnost da pomognemo klubovima u svim aspektima struke u vrhunskim okvirima. Fakultet ima izvanredne profesore, mlade ljude koji su u sportu ali i u nauci. Fakultet iz Niša je jedini fakultet iz Niškog univerziteta koji se nalazi na takozvanoj Šangajskoj listi, odnosno nalazi se među dvesta ili trista najboljih fakulteta na svetu-kazao je dekan Bratić. On se zahvalio na inicijativi gradonačelniku Vasić i dodao da će ova saradnja mnogo značiti za dalji razvoj sporta u našem gradu.

Marija Ilić, jedan od polaznica, iz ŽRK Pirota, kazala je da ova obuka mnogo znači svim polaznicima i sportskim klubovima koji su bili deo programa.

-Vrhunski stručnjaci su nam bili na raspolaganju u Pirotu što je velika stvar i ja želim da se zahvalim gradonačelniku Vasiću što nam je omogućio da se na ovakav način usavršimo i steknemo nova znanja-kazala je Ilićeva.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker