Sport

Pirot dobio prvake Srbije u boksu, ali i boksera-teškaša, kakvog nikada nismo imali – Sašu Nikolića

Saša Nikolić, nakon dve furiozne pobede nokautima u četvrtfinalu i sinoć u polufinalu u prvoj rundi, danas je osvojio titulu prvaka Srbije u superteškoj kategoriji nakon što je protivnik iz Surdulice predao meč. Trener, bokserska legenda Predrag Stojanović, kazao je novinarima da je Pirot dobio boksera – teškaša, kakvog dugo nismo imali – Sašu Nikolića, mladog i izuzetno talentovanog borca. Na isti način prvak države, u pionirskoj kategoriji postao je i Ognjen Antić, takođe izuzetno talentovani mladi bokser, čiji je i otac bio veoma uspešan, a sada je i odličan trener – Marjan Antić.

-Najteže nam je bilo u četvrtfinalu, zaista smo imali meč sa izuzetnim mladićem iz Kragujevca i žao mi je što i on nije osvojio medalju, jer zaslužuje s obzirom da je odličan bokser.

Meč u polufinalu je bio protiv slabijeg protivnika pa je i završen nokautom, a protivnik u finalu, iz Surdulice, odlučio se na predaju meča, jer, po rečima njegovog trenera, meč bi se sigurno završio nokautom u prvoj rundi imajući u vidu nadmoć i formu Saše Nikolića. Sve u svemu, prvenstvo u Pirotu je odlično organizovano, svi su zadovoljni, zadovoljni su i čelnici Bokserskog saveza Srbije i već sada mogu da najavim da ćemo organizovati još jedan jak turnir – Zlatna rukavica na kome ćemo imati boksere iz Turske, Bugarske, bivših republika Jugoslavije-kazao je Stojanović.

Saša Nikolić kaže da mu je žao što je publika u Pirotu ostala uskraćena velikog finala, ali da je zadovoljan činjenicom da nakon titule državnog prvaka u kik-boksu, ima i titulu državnog prvaka u boksu, a cilj mu je, kako kaže, da postane prvak sveta u boksu.

Organizaciju Državnog prvenstva u boksu za kadete, junior i omladince podržao je Grad Pirot, kao i Sportski centar Pirot. Organizator je Boks klub Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker