Lokalna samouprava

Pirot dobio modernu streljanu

Grad Pirot je u saradnji sa Javnim preduzećem “Skloništa” Srbije za slučaj vanrednih okolnosti, u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić”, izgradio sklonište kao dvonamenski objekat. Sklonište je u mirnodopskim okolnostima predviđeno i uređeno kao moderna sportska streljana, pre svega, za potrebe Streljačkog kluba “Milorad Mančić Lukanjac” iz Pirota. Streljana je danas zvanično otvorena u prisustvu gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića, selektora reprezentacije Srbije u streljaštvu, Dragana Donevića, reprezentativke, Andree Arsović i predstavnika pirotskog streljačkog kluba, Dragana Radulovića. Streljanu je svečano otvorio gradonačelnik Vasić pucnjem iz vazdušne puške i iznenađujuće dobrim rezultatom koga se ne bi postideli ni šampioni u streljaštvu. Streljana se nalazi u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić”.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu, Andrea Arsović, kaže da je veoma zadovoljna što je u Pirotu otvorena moderna streljana, jer je jako važno da se streljački sport razvija i napreduje. Ovo je novi dom za nove sportiste sa izuzetnim uslovima koji zadovoljavaju visoke standarde i pružaju mogućnost za pripremu reprezentacije. Streljana ima deset mesta sa elektronskim metama i ovo je odlična osnova za postizanje vrhunskih rezultata, rekla je Arsović.

Dragan Radulović, iz Streljačkog kluba “Milorad Mančić Lukanjac, kaže da Pirot nikada nije imao ovako dobre uslove za bavljenje streljaštvom. On smatra da su ovo najbolji mogući uslovi trenutno i da se nada da će odavde ponovo izaći juniorski reprezentativci, a zašto da ne i seniorski. On je zhvalio na velikom razuvanju Uprave grada koja je redovno pomagala streljački sport u Pirotu.

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Donević, takođe, smatra da pirotska streljana pruža uslove za pripreme streljačke reprezentacije Srbije. On očekuje da će u narednom periodu u saradnji sa pirotskim Streljačkim klubom biti uspostavljena saradnja, upravo, za pripreme reprezentacije Srbije.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je veoma zadovoljan što je i zvanično streljana otvorena. On je ukazao na to da je osnovna svrha objekta sklonište, a u mirnodopskim uslovima to je streljana. Bilo je dosta proceduralnih problema da se objekat privede nameni, ali se isplatilo.

“Kao što ste čuli reči trenera, selektora i naše reprezentativke, zahvaljujem im se što su došli danas u Pirot, ovo je objekat koji ispunjava sve uslove. Kao što vidite, deset mesta za strelce u dve zone, tako da može da se podeli i za neku školu streljaštva i za vrhunsko streljaštvo. Jednostavno, sada treba animirati sve ljude u okolini da omasovimo ovaj sport. Ja javno obećavam da ćemo kupiti puške i komplet opreme da bi poboljšali uslove. Streljaštvo, kao jedan od najtrofejnijih sprtova u Pirotu, sada dobija uslve da i dalje napreduje i da imamo novog Arsenija Todorovića, novu Tihu Todorović i da nova deca postignu rezultate, ne samo na nivou Srbije nego i sveta, dostojne naše reprezentacije i Pirota” – izjavio je, gradonačelnik, Vasić.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker