Lokalna samouprava

Pirot dobio jedan od najsavremenijih saobraćajnih poligona u Srbiji. Rekordna godina kada je o sadnji drveća reč!

Danas je mr Vladan Vasić, predsednik Privremenog organa Grada, sa direktorom JP Komunalac Bobanom Tolić, obišao novoizgrađeni saobraćajni poligon, koji je jedan od najsavremenijih u Srbiji, ali i sadnju vetrozaštitnog pojasa sadnica drveća – javora, oko poligona. Vasić je sa Tolićem simbolično zasadio jednu sadnicu javora čime su podsetili da je ova godina verovatno rekordna po broju posađenih sadnica drveća širom grada.

-Poligon je potpuno završen i obeležen. Mislim da imamo jedan od najboljih poligona u Srbiji, uloženo je oko 72 miliona dinara. Potpuno je obeležen i obuka se vrši za sve kategorije vozača, što nam je i bio cilj. Drugi razlog je bio želja da promovišemo sadnju sadnica u Pirotu, što se intenzivno radi. Prošle godine smo zasadili 1000 školovanih višegodišnjih sadnica, ove godine smo sličnu brojku ostvarili, ali i još 9500 malih sadnica bora. Iz godine u godinu Pirot ima bogatu sadnju drveće, a sve sa ciljem da budemo zeleni, ekološki grad-kazao je Vasić.

Neuporedivo bolji uslovi za rad autoškola u Pirotu

Toni Nikolić, iz Auto škole Vintera, kazao je da novi poligon pruža neuporedivo bolje uslove za rad svih autoškola.

-Komotnije je, veći poligon, nema gužve, ranije smo imali mnogo problema, sami smo ga održavali, sada je sve mnogo, mnogo bolje-kazao je Nikolić.

Tolić: U zadnjih 15 godina zasađeno preko 15.000 stabala

Direktor JP Komunalac Boban Tolić kazao je novinarima da je ove godine zasađeno 1600 sadnica, 950 je investirala lokalna samouprava, 650 – Komunalac.

-Pričamo o velikim drvorednim sadnicama. To zaista mnogo znači. U zadnjih petnaestak godina zasadili smo sigurno 15.000 stabala, neki kažu koliko ste posekli. Ne verujem da je više od stotinu, a to su bila stara, trula stabla, ili stabla koja su morala da se uklone zbog uređenja trotoara i sličnih razloga-kazao je Tolić.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker