DimitrovgradLokalna samouprava

Pirot dobio Inkluzivni centar

U naselju Barje, tačnije u Molijerovoj ulici danas je svečano otvoren Inkluzivni centar čiju izgradnju je finansirala Vlada SAD-a, preko američke ambasade i Vojske SAD-a. Tim povodom ovaj reprezentativni objekat koji će služiti za potrebe velikog broja udruženja osoba sa posebnim potrebama danas su svečano otvorili gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i ambasador SAD u Srbiji njegova ekselencija Kajl Skat.

Kamen temeljac za izgradnju ovog objekta položili su pre dve godine tadašnji ambasador SAD-a u Srbiji Majkl Kirbi i gradonačelnik Vasić.

centar

Ambasador SAD-a Kajl Skat je najpre bio na prijemu u kabinetu gradonačelnika Vasića nakon čega su  zajedno otišli i presekli vrpcu čime je ovaj objekat predat na upotrebu korisnicima.

-Želim da se zahvalim američkoj ambasadi i vojsci zbog izuzetne saradnje zbog objekta od preko 400 kvadrata koji će udomiti osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama. Mi ćemo se potruditi da ovaj objekat bude održiv, odvojili smo novac u budžetu za finansiranje organizacija koje se bave poboljšanjem kvaliteta života osobama sa invaliditetom-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da se nada da će se ova odlična saradnja nastaviti-zaključio je Vasić.

inkluzivni centar pirot

Ambasador Skat je kazao da je saradnja sa Gradom Pirotom na zavidnom nivou.

centar inkluzivni

-Ovo će biti od koristi za celu zajednicu i veliko je zadovoljstvo kada vidimo decu kako se igraju na igralištu i kako je sve pripremljeno i uredjeno. Zahvalio bi se Evropskoj komandi Američke vojske koja je finansirala ovaj centar, ali i veliki broj humanitarnih akcija i objekte u Nišu, Beogradu, Bujanovcu i sve je to deo našeg partnerstva sa Srbijom. Čast mi je da možemo da otvorimo ovu zgradu. U stvari, pravi junaci ovog dana su one nevladine organizacije koje svakodnevno rade sa ljudima sa poremećajima u razvoju, a koje imaju mnogo teži život nego mi i to je najlepše u celoj ovoj priči. Meni je gradonačelnik obećao da će ubrzo unutra biti nameštaj i da će brzo ovaj centar početi sa radom-kazao je ambasador.

centar obilazak

 

Nakon ceremonija svečanog presecanja vrpce delegacija SAD-a sa rukovodstvom Pirota obišla je prostorije u objektu, kao i spoljašnjost i igrališta za mališane u dvorištu.

centar
Ambasador Skat sa projektantom Aleksandrom Manić

centar sad pirot

Prijem kod gradonačelnika Vasića

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

 

 

Izveštaj je deo projekta “Pirot – grad koji raste”, koji se sufinansira u okviru Programa sufinansiranja medijskih sadržaja Grada Pirota.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker